Жителя Кіровоградщини викрили на збуті пороху через інтернет

28.04.2021 15:00
image
Мешканець Олександрії постачав своїм «клієнтам» до 10 кг пороху у день. За попередньою інформацією, з нелегального бізнесу ділок одержав «прибуток» у мільйони гривень. Про це медіапорталу DOZOR повідомили у відомстві. 
 
За даними слідства, ділок продавав оптові партії пороху іноземного виробництва у різні регіони країни. Для пошуку клієнтів він використовував спеціалізовані інтернет-платформи і переправляв товар замовникам через сервіси поштового зв’язку. Гроші за продаж вибухової речовини зловмисник одержував на банківську картку.
 
Під час слідчих дій правоохоронці виявили у підозрюваного:
-​понад 100 кг іноземної вибухової речовини;
 
-​реактивну протитанкову гранату;
 
-​декілька одиниць вогнепальної зброї, у тому числі автомат Калашникова, пістолет-кулемет Шпагіна та пістолет ТТ;
 
-​майже 2 тис. набоїв різного калібру.
 
Наразі зловмиснику повідомили про підозру за ч. 1 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України. Вирішується питання щодо обрання міри запобіжного заходу.
 
У межах кримінального провадження тривають слідчо-оперативні дії для встановлення всіх обставин правопорушення, насамперед джерел надходження пороху з-за кордону.
 
Заходи із викриття зловмисника проводилися співробітниками Управління СБ України в Житомирській області спільно зі слідчими ГУ Національної поліції у області за процесуального керівництва Житомирської обласної прокуратури.
image
image
image
 
Переглядiв: 1540