«Зірка має жити»: Фанати футбольного клубу пройшли маршем у центрі Кіровограда (ФОТО)

26.02.2019 15:47
image

У центральній частині Кіровограда відбувся марш за збереження місцевого футбольного клубу «Зірка» сьогодні, 26 лютого. Про це повідомляє медіапортал DOZOR.

Так, причиною виходу людей на марш стала заява керівництва клубу щодо зняття професійної команди з  Всеукраїнських змагань з футболу серед команд клубів Професіональної футбольної ліги сезону 2018/2019. Також команда не буде брати  участь у весняній частині чемпіонату серед команд першої ліги. Майже одразу після публікації заяви на сайті електронних звернень з’явилися дві електронні петиції до міської влади з вимогою зберегти клуб. Сьогодні ж містяни влаштували мирну акцію та пройшлися від супермаркету «Сільпо» до площі перед міськрадою.

image
image
image
«Сьогодні тут зібралися активні фанати, вболівальники та просто активні люди задля цього маршу. Ми хочемо звернути увагу громадськості на те, що обласний центр мав свій футбольний клуб, який був на високому рівні, футболісти добре грали, але раптом він зник. За усіма документами клуб належить Максиму Станіславовичу (Березкіну – ред.) та його людям, але ми хотіли б, щоб клуб взяли або на баланс міста, а, можливо, ним займатимуться зацікавлені люди, але «Зірка» повинна грати», - говорить координатор акції Олексій Соколов.

Під час акції фанати  з плакатом» «Зірка має жити» скандували «кричалки» на підтримку футбольного клубу.

«Ми зараз можемо втрати клуб, який представляв наше місто у прем’єр-лізі, а також у першій лізі. Хочемо зробити все можливе, щоб донести до суспільства та влади, що клуб потрібно зберегти. Для того, щоб команда взяла участь у змаганнях навесні, потрібно виділити кошти. Ми створювали петицію щодо збереження клубу і зараз не вистачає всього 70 підписів, щоб вона розглядалася міською владою. Наш заклик один – «Зірка»має жити», - каже автор петиції та вболівальник ФК «Зірка» Дмитро Волошин.

Учасники маршу зазначають, що марш у місті – це лише перша акція для збереження футбольного клубу, який є одним із найстаріших в Україні. У планах вболівальників – проведення акцій та більш масштабних маршів не лише в рідному місті, а й в інших куточках країни.

image

 

image
image
image
image
image
image
image
Переглядiв: 1553