Жителі Кіровоградщини заборгували за воду більше 180 мільйонів гривень

11.03.2024 15:08

40 тисяч споживачів ОКВП "Дніпро-Кіровоград" заборгували перед ОКВП "Дніпро-Кіровоград" понад 180 мільйонів гривень за спожиту воду. Про це повідомили на підприємстві. 

Так, постановою №1405 від 29 грудня 2023 року уряд України зняв мораторій на відключення постачання житлово-комунальних послуг через несплату. Йдеться про дозвіл на відключення тих боржників, які проживають на територіях, де не ведуться бойові дії. Тобто, зокрема, і про мешканців Кіровоградщини. Причиною цього є те, що борг українців за комунальні послуги - вже навіть не один мільярд гривень.

 "Цих грошей дуже не вистачає для функціонування великої і складної гідротехнічної системи, яка складається з майже двох тисяч кілометрів трубопроводів різних діаметрів та десятків насосних станцій. Розуміючи, що чимало наших абонентів нині перебувають у скрутному фінансовому стані, ми застосовуватимем дозвіл на відключення виключно до злісних боржників, які мають суму боргу понад три тисячі гривень. Але і вони можуть прийти до підприємства і укласти угоду про реструктуризацію цього боргу. Реструктуризація можлива на рік, в окремих випадках, і більше. Це питання треба вирішувати індивідуально. Ми завжди йдемо назустріч абонентам і нікому не відмовляємо! Тим більше, якщо ви перебуваєте у складних життєвих обставинах, належите до вразливої категорії або до членів родини військового, зверніться до абонвідділу для вирішення цього питання", - зазначають у прес-службі підприємства. 

З 1 березня розпочали відключення боржників -  з районів і будинків, де живуть найбільші боржники. Зокрема працювали в багатоповерхівці на вулиці Соборній, де 17 абонентів заборгували за воду близько 250 тисяч гривень. У багатоквартирних будинках застосовуємо систему «кріт» - відключення відбувається без доступу до житла. У приватному секторі - відключаємо шляхом розриття та блокування вводу у будинок.

"Також боржникам варто знати, що після відключення водопостачання за борги, доведеться не лише погасити суму боргу, а й заплатити за підключення. Суми чималі: за підключення у багатоквартирному будинку доведеться заплатити 4992 гривні. У приватному - сума залежатиме від обсягу робіт, але не менше 2000 гривень. Навіть коли за вашою адресою вже приїхала бригада для відключення, цього можна уникнути, сплативши суму боргу просто на місці у мобільну касу - працює банківський термінал", - наголошують в ОКВП "Дніпро-Кіровоград". 

Переглядiв: 243