Жителів Кіровоградщини затримали за вимагання неіснуючого боргу в олександрійця

23.04.2024 14:47

Служба безпеки у співпраці із Національною поліцією викрила 5 учасників злочинного угруповання, які тероризували і намагалось тримати в страху мешканців центральних областей України. Про це медіапорталу DOZOR повідомили у відомстві. 

Зловмисники створювали штучні конфліктні ситуації після чого вимагали від потерпілих гроші, автомобілі та нерухоме майно.У разі відмови платити учасникам банди, фігуранти погрожували викраденням своїх жертв та фізичною розправою над ними та їхніми близькими.

Правоохоронці задокументували факт «вибивання» фігурантами 5 тис. доларів США у мешканця м. Олександрія за погашення неіснуючого боргу. Крім того, використовуючи психологічний тиск та фізичні погрози, вони хотіли незаконно заволоділи його автомобілем.

Співробітники СБУ затримали рекетирів після отримання другої частини неіснуючого боргу.Наразі двом учасникам банди повідомлено про підозри у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 189 (вимагання) та ч. 2 ст. 289 (незаконне заволодіння транспортним засобом) Кримінального кодексу України. Найближчим часом іншим трьом фігурантам буде також повідомлено про підозри.

Переглядiв: 353