Жителя Кропивницького затримали через підозру щодо незаконного переправлення чоловіків за кордон

26.08.2022 14:03

СБУ затримали жителя Кропивницького, якого підозрюють в незаконному переправленні чоловіків до країн ЄС. Про це медіапорталу DOZOR повідомили у відомстві.

За інформацією слідства, зловмисник займався виготовленням та збутом громадянам України підроблених офіційних документів та бланків, які посвідчують статус ВПО та необхідність медичної реабілітації чоловікам за кордоном при фактичній відсутності у них будь-яких хвороб чи поранень.

За кожен пакет документів ділок одержував по 3 500 доларів США. За попередніми даними слідства відомо, що послугами зловмисника встигли скористатися близько 50 чоловіків призовного віку.

Оперативники СБУ задокументували факт одержання ділком першої частини незаконної грошової винагороди у розмірі 1500 доларів США та затримали його «на гарячому» під час одержання другого траншу у розмірі 2 000 доларів США.

Під час обшуку у чоловіка знайшли та вилучили електронну обчислювальну техніку та мобільний термінал, які використовувалися у злочинній діяльності, офіційні бланки медичних закладів та військових комісаріатів м. Херсона, готову до збуту документацію.

Зловмиснику повідомили про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 332 КК України, та найближчим часом буде обрано запобіжний захід. Встановлюються інші учасники злочинної діяльності.

  Приєднуйтеся до нас у соцмережах: Фейсбук: |Телеграм Інстаграм

Переглядiв: 663