Злочинці-поліцейські тривалий час "кошмарили" кіровоградського фотографа

23.01.2017 14:01

image

Прокуратура області завершила розслідуваня у "справі поліцейських". Мова йде про діяльність організованого злочинного угрупування, яке складалося з 4 полісменів та одного "цивільного". Про це на брифінгу повідомив начальник слідчого відділу прокуратури Кіровоградської області Сергій Чеботарьов сьогодні, 23 січня, інформує кореспондент сайту DOZOR.

Як з’ясувалося, керував злочинцями один з колишніх начальників карного розшуку Кіровоградського міськвідділу поліції. Прокуратура разом з СБУ кілька місяців проводила негласні слідчо-розшукові дії, документуючи «діяння» підозрюваних.

"Теперішній кримінально-процесуальний кодекс надає нам можливість проводити не лише відкриті, але й негласні слідчо-розшукові дії, завдяки яким ми змогли кілька місяців документувати злочинну діяльність угрупування", - розповів Сергій Чеботарьов.

У кіровоградського фотографа злочинці вимагали через нотаріуса переписати його квартиру вартістю бизько 600 тисяч гривень. Додатково кіровоградця "кошмарили", вимагаючи 8,5 тисяч доларів хабаря за "закриття очей" на придуману горе-полісменами "діяльність" фотографа, пов’язану з "розбещенням неповнолітніх".

"Злочинці нав’язали фотографу фотосесію з особами, які не досягли повноліття, цими працівниками поліції штучно створювались умови для отримання неправомірної вигоди. Разом з колегами з СБУ ми задокументували діяльність всієї групи", - проінформував Сергій Чеботарьов.
Переглядiв: 2572