Зростання кількості ДТП та порушення правил пішоходами: яка ситуація у Кропивницькому районі

20.12.2022 16:33

Блекаут та аварійні відключення електроенергії впливають на усі сфери нашого життя. Ускладнюється ситуація і на дорогах – через непрацюючі світлофорні об’єкти та порушення правил дорожнього руху як водіями, так і пішоходами, зросла кількість дорожньо-транспортних пригод. Детальніше у коментарі медіапорталу DOZOR розповів начальник сектору реагування патрульної поліції Кропивницького РУП лейтенант поліції Валерій Вербіцький.

За інформацією правоохоронця, з січня до листопада включно цьогоріч у Кропивницькому районі зафіксували 417 ДТП, в яких загинули 158 людей. Водночас «найаварійнішими» місяцями року стали листопад та грудень. І на це значно вплинула ситуація з відключеннями електроенергії.

«Безумовно, аварійні відключення вплинули на кількість ДТП, оскільки люди з власної необачності не виконують вимоги дорожніх знаків на перехрестях та, порушуючи правила дорожнього руху, потрапляють у ДТП. Збільшення кількості ДТП за ці два місяці - 10%», - констатує Валерій Вербіцький.

Патрульний зазначає, що поліцейські регулярно проводять роз’яснювальну роботу як з водіями, так і з пішоходами. До речі, найпоширенішою причиною ДТП став перехід дороги у невстановленому місці. Також актуальною є проблема «невидимості» пішохода для водіїв – у темну пору доби та у випадку, якщо пішохід одягнений в одяг темних кольорів.

«У рамках проведення операції під умовною назвою «Пішохід» працівниками сектору реагування патрульної поліції відділення поліції №2 (м. Кропивницький) Кропивницького РУП було задокументовано 29 порушень пішоходами а саме: перехід проїзної частини у невстановленому місці. Поліцейські постійно проводять профілактичні роботи з пішоходами, наголошують на використанні світловідбиваючих атрибутів на одязі задля позначення себе на дорозі. Щоденно на автомобільних дорогах міжнародного та державного значення наряди сектору реагування патрульної поліції спілкуються з водіями та наголошують на дотриманні ПДР, дотриманні безпечної швидкості та дистанції задля забезпечення безпеки дорожнього руху», - розповів Валерій Вербіцький.

Переглядiв: 1042