Зустріч з міською владою не задовольнила батьків школярів Кіровограда

30.08.2018 14:20
image

У міськраді відбулася зустріч батьків з представниками міської влади, ініційована мером Андрієм Райковичем після мітингу сьогодні, 30 серпня. Вимоги батьків вислухали, але  питань, які стосуються проблем з навчальним процесом, поки не вирішили. Про це повідомляє медіапортал DOZOR.

Так, до зустрічі долучилися не лише мер та начальник управління освіти Лариса Костенко, а ще й директори шкіл.

«До мене сьогодні звернулася група небайдужих батьків, які захотіли провести громадський захід перед міськрадою з питань стурбованості процесу фінансування шкіл, організації навчального процесу і серйозних недоліків в організаційних питаннях. Мене це здивувало. Я глибоко переконаний, в тому, що школи Кропивницького готові до нової української школи. Мені соромно чути про те, що рівень освіти в нашому навчальному просторі знижуються. Я так не вважаю», - звернувся до батьків та педагогів міський голова Андрій Райкович.
image
image
image
image

Натомість матір двох дітей, член батьківської ради Євгенія Захарченко поскаржилася на проблеми з групами продовженого дня. За її словами, батькам у школах розповіли, що цього року з всього класу лише шестеро дітей матимуть змогу залишатися в групах після уроків, але й для цього батькам потрібно довести свою зайнятість офіційно. Також батьки нагадали вимоги, які вже озвучували на ранковому мітингу перед міськрадою, зокрема, відсутність поділу класів на групи під час вивчення української мови та незрозумілий перерозподіл коштів на школи.

image
«Мені прикро, що ми так починаємо навчальний рік. Ми зберегли всі садочки, в 2017 році максимально збільшили групи продовженого дня. Ми вважаємо, що заклади мають бути автономними. Якщо трудовий колектив звертається до управління освіти на самостійний баланс, ми видаємо наказ і заклад переходить на відповідне обслуговування. Я прошу директорів шкіл проводити збори з цього приводу. У нас 5 шкіл, які ведуть самостійний баланс. Якщо є бажання – надайте клопотання і тоді ви можете перейти на самостійний баланс», - порадила Костенко батьками школярів.

Також Лариса Костенко запевнила батьків, що з групами продовженого дня та поділом класів під час вивчення окремих предметів на групи все вирішено, згідно з рекомендаціями МОН.

«Цього року ми отримали 251 мільйон гривень державної субвенції, це на 13% менше, ніж торік. У нас збільшилася кількість класів, груп продовженого дня та зарплата. З 1 вересня відповідальність за заробітну плату педагогам поклали на керівників закладів. Ми трохи скорочуємо кількість груп продовженого дня, оскільки часто, приїжджаючи до шкіл о 17:00 бачимо, що групи не наповнені. За перший тиждень навчального року ми маємо визначитися з тим, які заклади найбільше потребують груп продовженого дня», - додала посадовець.
image

В результаті учасники обговорення домовилися про подальшу співпрацю для створення меморандуму між владою та ініціативною групою батьків школярів. До 5 вересня свої пропозиції стосовно вирішення ситуації з освітнім процесом мають подати керівники шкіл.  Натомість батьки школярів зазначають, що зустріч з міським головою їх не задовольнила.

«Потреба в зустрічі була, мер організував її ще зранку. Питання наше не вирішене, ми незадоволене методами вирішення питань. Ми будемо працювати і з депутатами. З розподілами класів на групи не вирішено, з групами продовженого дня також. Зустріч трошки відкрила суть питань, але не вирішила їх», - розповіла мама двох школярів Лариса Дрига.  

Нагадаємо, батьки кіровоградських школярів, невдоволені діями міського управління освіти, влаштували мітинг перед міською радою.  

image
image
image
image
Переглядiв: 1774