Зухвалий мотоцикліст у Кропивницькому заробив 10 протоколів від патрульних (ВІДЕО)

11.08.2023 16:29

У Кропивницькому патрульні склали на водія мотоцикла 10 адміністративних матеріалів. Про це медіапорталу DOZOR повідомили у патрульній поліції області.

Цими днями інспектори виявили мотоцикл Spark SP 200, водій якого керував без мотошолома. Побачивши службовий автомобіль, він проїхав перехрестя на заборонний сигнал світлофора. Неодноразово порушуючи правила дорожнього руху, керманич втік від патрульних і сподівався залишитися без покарання. Проте патрульні виявили той же мотоцикл на проспекті Винниченка через кілька днів. На вимогу поліцейських про зупинку керманич лише пришвидшився і різко змінив напрямок руху, намагаючись сховатися.

Далі він рушив прямо по тротуару через площу Богдана Хмельницького, перетинав перехрестя на заборонний сигнал світлофора і не надавав перевагу пішоходам, виїжджав на смугу зустрічного руху, а також не користувався покажчиками повороту під час зміни напрямку руху.Нехтуючи безпекою інших водіїв і пішоходів, мотоцикліст далі втікав від патрульних вулицями Преображенською, Великою Перспективною, Соборною і Святослава Хороброго й зник у невідомому напрямку.Проте громадянинові не вдалося уникнути відповідальності.

Патрульні встановили особу водія і розшукали його. Під час перевірки інспектори виявили, що водій керував транспортним засобом, не зареєстрованим у встановленому порядку, без страхового поліса і не мав посвідчення водія відповідної категорії.

За правопорушення патрульні склали на 21-річного керманича 10 адміністративних матеріалів:

ч. 1 ст. 122-2 (Невиконання вимог про зупинку) — двічі;

ч. 5 ст. 126 (Повторно протягом року керування без такого права);

ч. 2 ст. 122 (Порушення правил проїзду перехресть);

ч. 2 ст. 122 (Проїзд на заборонний сигнал світлофора);

ч. 2 ст. 122 (Виїзд на смугу зустрічного руху);

ч. 5 ст. 121 (Порушення правил користування мотошоломами);

ч. 2 ст. 122 (Користування попереджувальними сигналами під час зміни напрямку руху);

ч. 6 ст. 121 (Керування не зареєстрованим транспортним засобом);

ч. 1 ст. 126 (Керування без відповідних документів) КУпАП.

Переглядiв: 4196