Звільнення та ліквідація: На Кіровоградщині зникне територіальне управління юстиції

10.10.2019 13:02
image

Рішення уряду щодо скорочення кількості управлінь юстиції торкнеться Кіровоградщини - головне територіальне управління розпочнуть ліквідовувати вже цього цього року. Детальніше медіапортал DOZOR дізнався у керівника управління Вадима Гуцула.

Так, за рішенням уряду, кількість управлінь зменшиться з 27 територіальних до 8 міжрегіональних. За словами Вадима Гуцула, без роботи залишиться кілька сотень людей. Наразі в апараті управління працює 120 людей, на території області – понад 500.

«Створиться 8 міжрегіональних управлінь юстиції для нашої області – з центром у місті Дніпрі. Тобто у нас юстиції не буде. Таке рішення прийняли – ми маємо його виконувати. Ми будемо здійснювати ліквідацію управління. Скоріш за все, я буду ліквідатором, буду передавати все майно, звільняти людей, попереджати їх. Думаю, що наступного тижня будуть отримані документи з усіма дорученнями з Міністерства юстиції і будемо працювати у напрямку ліквідації. За два місяці попереджаються люди і звільняються. Мене найбільше турбує доля наших людей, адже велика кількість залишиться на вулиці без роботи», - каже Вадим Гуцул.
«80 років ніхто не мав на меті ліквідовувати такий орган. Юстиція Кіровоградської області була створена фактично 4 січня 1940 року. Тобто ми мали б святкувати 4 січня 20 року її 80-річний ювілей, але натомість «відсвяткуємо» її ліквідацію», - зазначає посадовець.
image

Керівник обласної юстиції пояснює: постанови Кабміну, яка б регулювала подальшу співпрацю новоствореного органу у Дніпрі з жителями Кіровоградщини, поки що немає.

«Думаю, що буде підзаконний акт Міністерства юстиції про те, що буде у офіс у Кропивницькому, але це не буде та кількість людей, яка обслуговує жителів зараз. Зараз наш апарат складає 120 працівників, а в майбутньому, мабуть, близько 40. Звичайно, якась кількість людей буде назад прийнята в новостворене міжрегіональне управління юстиції, тому що на території районів будуть діяти виконавчі служби і державні нотаріальні контори. Вони прив’яжуться до Дніпра. Там теж, скоріш за все, буде якесь скорочення. Але наш апарат зникне взагалі. Мені шкода, адже ми дуже багато вклали в юстицію, і душі також. Ми брали участь не лише в тому, де мали безпосередні повноваження, але й в громадських ініціативах», - резюмує керівник юстиції.

Нагадаємо, Кабмін скоротив кількість управлінь юстиції з 27 головних територіальних управлінь до 8 міжрегіональних управлінь. Про це заявив Прем'єр-міністр України Олексій Гончарук під час брифінгу за результатами засідання уряду 9 жовтня. 

Переглядiв: 11449