З'явилася погоджена схема новоутворених судів Кіровоградської області

02.06.2021 09:43
image

На засіданні робочої групи при Комітеті Верховної Ради України з питань правової політики, відбулося погодження нової схеми окружних судів для п’яти областей, у тому числі і для Кіровоградської області. Про це повідомляє медіапортал DOZOR. 

Голова Кропивницького апеляційного суду Валерій Драний зазначив, що з даного питання проводились численні обговорення як з головами місцевих судів, керівництвом територіального управління ДСА України, так і з очільниками області та районів.

«Наша область за новим поділом поділена на чотири райони: Новоукраїнський, Олександрійський, Голованівський і Кіровоградський. Саме на це ми орієнтувалися при визначенні окружних судів, межі яких збігатимуться з межами районів. Єдине, що ми залишили на додаткове доопрацювання, це розташування Новоукраїнського окружного суду. Допоки ми схиляємося до того, щоб він розташовувався у приміщенні Маловисківського районного суду, оскільки зараз будівля суду у процесі добудови. По її завершенню приміщення буде значно більшим, просторішим, ошатнішим і відповідатиме усім вимогам будівельних норм, включно із доступністю для маломобільних груп населення», - зазначив голова Кропивницького апеляційного суду Валерій Драний.

Він підсумував, що за новою схемою у Кіровоградській області передбачається створення шести окружних судів замість 21, що працюють сьогодні.

Нагадаємо, що вказана робоча група, яку очолює народний депутат України, член Комітету Павло Павліш, займається змінами мережі загальних місцевих судів в областях у зв'язку зі зміною адміністративно-територіального устрою у розрізі районів.

До її складу входять представники органів та установ виконавчої влади, органів місцевого самоврядування, прокуратури, Національної поліції, пенітенціарних установ, територіальних управлінь ДСА України та голови апеляційних судів з кожного регіону, які у повному обсязі обізнані про особливості нового адміністративно-територіального устрою районів конкретної області.

 

Переглядiв: 443