250 тисяч вірян Української Православної Церкви взяли участь у хресній ході

27.07.2018 16:08
image

Понад 250 тисяч людей, за даними інформаційно-просвітницького відділу Української  Православної Церкви, взяли участь в урочистому молебні на Володимирській гірці у Києві та Всеукраїнській хресній ході, які телеканал «Інтер» напередодні Дня Хрещення Русі транслював у прямому ефірі. Це рекордна кількість вірян, які вийшли на вулиці Києва за всі роки святкування Дня Хрещення Русі. У 2017 році у молебні та хресній ході УПЦ взяли участь близько 100 тисяч людей. Про це медіапорталу DOZOR повідомили на телеканалі.

Для трансляції хресної ходи телеканал «Інтер» задіяв безпрецедентні для українського телебачення технічні ресурси – 56 камер, 7 пересувних телестанцій, 7 супутникових станцій.

Висвітленню одного з головних для православного світу свят «Інтер» 27 та 28 липня присвятив близько 15 годин ефірного часу; телеканал відмовився від показу реклами протягом дня 27 липня.

В шестигодинному марафоні «Наша віра» у прямому ефірі вийшло кілька десятків ексклюзивних матеріалів. Інтерв‘ю журналістам дав Святійший Патріарх Московський і всія Русі Кирил, абсолютний чемпіон світу з боксу Олександр Усик. Творчі групи телеканалу зняли сюжети в Україні, Сербії, Білорусі, Росії, Грузії, Азербайджані, Італії, Ізраїлі, Туреччині, Греції, Італії. Телеканал транслював Всеукраїнський передзвін, прямі включення здійснювались зі Святогірської, Почаївської, Києво-Печерської лавр, Зимненського монастиря. Журналісти розповіли про людей, долі яких змінила віра, і показали унікальні кадри з життя монахів православних монастирів.

У День Хрещення Русі «Інтер» представить прем‘єру документального проекту «Києво-Печерська лавра. Фотографія тисячоліття». Він приурочений до 30-річчя відновлення чернечого служіння у головній православній обителі, яка зробила Київ духовним центром величезної православної цивілізації.

28 липня «Інтер» транслюватиме Божественну літургію з Києво-Печерської лаври. 

Інформація розміщена в рамках інформаційного партнерства медіапорталу DOZOR з телеканалом «Інтер»

Переглядiв: 1243