Обласний шкірвендиспансер можуть приєднати іншого закладу охорони здоров’я Кіровоградщини

25.04.2024 13:09

КНП «Кіровоградський обласний шкірвендиспансер КОР» можуть приєднати до обласного фтизіопульмологічного диспансеру. Про це повідомив керівник департаменту охорони здоров’я ОВА Олег Рибальченко, інформує медіапортал DOZOR. 

Причина виникнення такої необхідності полягає у тому, що шкірвендиспансер законтрактував лише один пакет надання медичних послуг, а Національна служба здоров’я України фінансує заклади охорони здоров’я, які законтрактували два та більше пакетів.

«НСЗУ контрактує відповідні КНП на весь період діяльності, згідно з профілями надання меддопомоги. Вимогами постанови Кабміну передбачено, що медичний заклад не контрактується, якщо він має лише один пакет послуг. Наш обласний шкірно-венерологічний диспансер мав два пакети – надання амбулаторної медичної допомоги та забезпечення кадрового потенціалу (виплата зарплат лікарям – інтернам). Цього року вони не змогли законтрактувати один пакет і залишився один- утримання, тож взагалі втратили фінансування від Національної служби здоров’я України. Для того, щоб зберегти заклад, було два рішення: доконтрактувати додаткові пакети у першому кварталі, що зробити не вдалося, тому наразі департамент охорони здоров’я вдався до іншого варіанту. Мова йде про приєднання до іншого закладу охорони здоров’я ,  який має стабільно законтрактовані пакети. Ми довго дискутували з колективом, куди  приєднати цей заклад, аби забезпечити стале та повноцінне існування і, насамперед, збереження функціонування дермато-венерологічної служби», - розповів Олег Рибальченко.

Фтизіопульмологічний диспансер є надкластерним та багатопрофільним закладом на Кіровоградщині. Враховуючи географічне розташування, специфіку пов'язаності пацієнтів, пропозиція, яку надав департамент охорони здоров’я ОВА щодо приєднання закладів, сприйнялася колективом шкірвендиспансеру.

«Окрім того, одночасно з’ясувалося, що диспансер віддає в оренду свої приміщення Центру  профілактики та боротьби зі СНІДом. І постало питання, що заклади дублюють один одного  в пакетах, тож було вирішено теж доєднати їх до тубдиспансеру. Усі ці заклади продовжать виконувати свої функції та залишатимуться на своїх місцях. Тому після приєднання НСЗУ зможе відновити та збільшити фінансування диспансеру і забезпечити настання фінансування цим закладам», - додав посадовець.

Олег Рибальченко наголосив, що значущих структурних змін після об’єднання не передбачено і планів на скорочення немає. Зміни будуть стосуватися лише керівників закладів і їм запропонують інші посади, передбачені трудовим законодавством.

Переглядiв: 462