Хор кіровоградської музичної школи нагородили у Польщі (ФОТО)

23.05.2018 13:50
image

Хор музичної школи № 2 ім. Ю. С. Мейтуса отримав міжнародну винагороду на Міжнародному хоровому фестивалі-конкурсі, який проходив у місті Сопот. Про це у коментарі медіапорталу DOZOR повідомила директор музичної школи № 2 ім. Ю. С. Мейтуса Валентина Ревенко.

Так, хор ''Согласіє'' став "Золотим" лауреатом в номінації "Світська музика" та "Срібним" лауреатом в номінації "Сакральна музика" на 14 міжнародному хоровому конкурсі "Mundus Cantat" у Польщі. У фестивалі брало участь 32 учасника хору.

"Повною несподіванкою було для нас рішення журі про участь у батлі хорів на гран-прі, адже змагатися з хорами набагато сильнішими за складом, мішаними за структурою, з чоловічими голосами, та за віком було надзвичайно складно. Ми отримали грошовий приз 1000 та 500 злотих, які за рішенням колективу будуть використані для наступної поїздки", - поділилася враженнями директор музичної школи.

За словами Валентини Ревенко, хор брав участь у трьох різних номінаціях. У першій номінації вони виконали 6 творів Бортнянського, Озерова, Фільца, Мендельсона та Баха. У другій - твори, присвячені українській народній пісні, сучасній музиці українських композиторів. Саме в цій номінації хор отримав найвищі бали і в результаті став "Золотим лауреатом" в номінації "Світська музика".

"У Польщі ми за проханням оргкомітету провели волонтерський концерт в шпиталі для літніх людей та інвалідів, для яких  виконали наші українські пісні та музику різних країн. Яскраве враження залишив наш співучий загін на урочистій ході хорів - яскраві колоритні костюми, прапори України, нашого міста та хору, прапорці у кожного , гучне виконання гімну та духовного гімну за проханням членів журі та оргкомітету.  Нас зупиняли люди, дякували, цілували дівчат та просили ще співати", - додала Валентина Ревенко.

Крім цього, окремим призом хор нагородили за виконання кашубської музики.

image

Фото з соцмережі Фейсбук

Переглядiв: 1253