Інтернет-канал «Вулицями Єлисаветграда» випустив фільм про історію пивоваріння (ВІДЕО)

10.06.2018 11:54

Youtube-канал «Вулицями Елисаветграда» випустив новий фільм про історію пивоваріння «Від Пивзаводу Зельцера – до пивоварні «Дудляр»: секрети найсмачнішого пива». Про це йде мова на каналі, інормує медіапортал DOZOR.

Так, у фільмі розповідається про найбільший пивзавод у місті , який збудували у 1863 році купці Штейн і Шапошніков. А на початку 1880-х років його придбав міщанин Герш Осипович Зельцер.

За рік  на заводі вироблялося  близько 130 тисяч відер хмільного напою (більше, ніж півтора мільйона літрів) більше десяти різних сортів: карамельне, баварське, мартовський експорт, рисовий експорт, чеський експорт, англійське біле тощо. Для того, щоб охолоджувати і зберігати його, при пивзаводі влаштували великі льодяниці – наповнені кригою льохи. Взимку працівники заводу займалися заготівлею криги на Інгулі.

Розливне пиво коштувало 7 копійок за літр – трохи дорожче, ніж проїзд у трамваї, і трохи дешевше, ніж фунт яловичини. На цьому місті і до наших днів варять пиво. Сьогодні – це пивоварня «Дудляр». Детальніше про історію пивоваріння можна дізнатися, перелянувши відео:

Переглядiв: 1522