Кіровоградські судді взяли участь у всеукраїнському з’їзді

24.03.2017 11:49

imageСудді обласного центру взяли участь у XIV позачерговому з’їзді суддів України, який відбувся  у Києві у Міжнародному центрі культури і мистецтв України (колишній Жовтневий палац). Про це сайту DOZOR повідомили у Ленінському районному суді м. Кіровограда.

Зокрема, захід відвідали суддя Ленінського райсуду Олексій Мягкий та суддя Кіровського райсуду Олександр Куценко.

Так, на з’їзді судова спільнота заявила, що вважає неприпустимими та такими, що порушують Конституцію України, підривають довіру до судової влади і державної влади загалом, випадки приниження авторитету судової влади та дискредитації суддів народними депутатами, посадовими особами органів державної влади, безпідставні публічні звинувачення судів та суддів у протиправній діяльності без наведення конкретних фактів та імен.

Під час роботи з’їзд суддів звернувся до Державної судової адміністрації України щодо якнайшвидшого розгляду питання про створення Служби судової охорони для забезпечення належного правопорядку та безпеки в органах та установах системи правосуддя.

Крім цього, судді звернулися до Президента України, Голови Верховної Ради України та Прем'єр-міністра України щодо забезпечення дотримання органами державної влади конституційних гарантій незалежності суддів.

Фото vru.gov.ua

Переглядiв: 1513