Кіровоградського суддю звільнили

16.02.2018 09:56
image

Суддю Ленінського районного суду міста Євгена Безсмолого звільнили з посади вчора, 15 лютого. Про це йдеться на сайті Вищої ради правосуддя, інформує DOZOR.

Так, дисциплінарна справа стосовно судді була порушена на підставі заяви прокурора Кіровоградської області Здоренка, в якій зазначено, що вказаний суддя прийняв рішення про накладення адміністративних стягнень на осіб, які були учасниками акцій протесту в період з 21 листопада 2013 року до дня набрання чинності Законом України від 8 квітня 2014 року № 1188-VII «Про відновлення довіри до судової влади в Україні», на підставі статті 185 Кодексу України про адміністративні правопорушення за злісну непокору законному розпорядженню або вимозі працівника міліції, а тому повинен пройти перевірку відповідно до пункту 5 частини першої статті 3 зазначеного Закону.

У червні Перша Дисциплінарна палата Вищої ради правосуддя притягнула Безсмолого до дисциплінарної відповідальності.  Потім Перша Дисциплінарна палата Вищої ради правосуддя  встановила, що під час розгляду зазначених справ суддя порушив приписи КУпАП щодо всебічного, повного та об’єктивного з’ясування обставин кожної справи та оцінки доказів, беручи до уваги лише протоколи та рапорти працівників органів внутрішніх справ. Відтак Вища рада правосуддя ухвалила звільнити Євгена Безсмолого з посади судді Ленінського районного суду міста Кіровограда на підставі пункту 3 частини шостої статті 126 Конституції України.

Переглядiв: 1581