Компанію, яка палила хімічні відходи у Кіровограді, оштрафували  

17.10.2017 14:48

Адміністративна комісія Кіровоградської міськради оштрафувала підприємство, яке незаконно спалювало хімічні та медичні відходи на вулиці Ярослава Мудрого (колишня Терешкової). Про це у коментарі сайту DOZOR повідомив начальник спецінспекції Андрій Максюта.

За словами чиновника, підприємство-порушник ТОВ «ЕКОВДМ» має ліцензію на утилізацію медичних відходів, однак має це робити у спеціальних печах, а не у відкритому просторі.

«Прізвище директора - Коновалова, її сьогодні було оштрафовано адмінкомісією на максимальний штраф  - 1700 гривень. Директор не прийшла, докази або спростування не надала, комісія розглянула протокол у її відсутності», – повідомив Андрій Максюта.

За інформацією посадовця, поліція зафіксувала випадок паління небезпечних відходів, а також прийняла заяви працівників міської ради, які отруїлися на місці горіння.

Як раніше повідомляв DOZOR, у мікрорайоні Нова Балашівка горіли хімічні та медичні відходи. Наступного дня трьох працівників міськради госпіталізували з мерії з отруєнням продуктами горіння. Начальник спецінспекції повідомляв, що у кострі були знайдені ртуть, яка містилася у лампах, ампули, ємкості з-під ліків, шприці, голки, системи, батарейки, робочий одяг, упаковки з-під пестицидів.

Фото із соцмережі Фейсбук

Переглядiв: 2463