Лісівники закликають кіровоградців дбати про пожежну безпеку у лісі

11.06.2018 06:25

Лісівники закликають кіровоградців та жителів області дотримуватися пожежної безпеки під час перебування у лісових масивах через пожежонебезпечний період. Про це медіапорталу DOZOR повідомили в обласному управлінні лісового господарства.

Так, порушення правил пожежної безпеки загрожує навколишньому середовищу і становить небезпеку для життя людей. Працівники управління нагадують, що під час перебування в лісі необхідно  повідомляти лісогосподарське підприємство та підроздили МНС про виникнення лісової пожежі.

Протягом пожежонебезпечного періоду забороняється:

– розведення багаття у лісовому насадженні;

– заїзд на територію лісового фонду транспортних засобів;

– палити, кидати у лісі непогашені сірники, недопалки;

– випалювати траву та інші рослинні рештки на землях лісового фонду, а також на прилеглих до лісу земельних ділянках.

При виявленні загорянь потрібно телефонувати на номер 101. Також в обласному управлінні за номером (0522) працює «гаряча» телефонна лінія.

За інформацією, порушення вищезазначених правил тягне за собою відповідальність, зокрема, за порушення вимог пожежної безпеки в лісах передбачає накладення штрафу на громадян від 85 грн до 255 грн і на посадових осіб - від 255 грн до 850 гривень, знищення або пошкодження лісу внаслідок необережного поводження з вогнем, а також порушення вимог пожежної безпеки в лісах, що призвело до виникнення лісової пожежі або поширення її на значній площі, тягнуть за собою накладення штрафу на громадян від 255 грн до 850 грн і на посадових осіб – від 595 грн до 1020 гривень.

Період особливої пожежної небезпеки триватиме до жовтня включно.

 

 

 

Переглядiв: 427