Майже сотня жителів області захворіли на коросту

06.09.2017 06:18
image

На Кіровоградщині зафіксували 91 випадок захворювань жителів на коросту. Про це сайту DOZOR повідомили в обласному лабораторному центрі.

За інформацією, 37 випадків захворювання виявили у дітей віком до 17 років. Як зазначають фахівці відомства, здебільшого підйом захворюваності коростою реєструються в осінньо-зимовий період. Зараження відбувається при прямому  контакті із хворою людиною.

Довідково:

Короста (scabies) – це заразне захворювання шкіри, яке викликається коростяними кліщами, які мають широке овальне тіло розміром 0,3 – 0,4 мм. В теперішній час  короста залишається одною із розповсюджених паразитарних захворювань.

 Основними обставинами, при яких відбувається зараження коростою, являються статеві стосунки,  ущільнені житлові умови, коли діти та дорослі ділять одне ліжко, незадовільні санітарно-гігієнічні умови та недотримання особистої гігієни. Непряма передача інфікування може відбуватися також через одяг та постільні приналежності, які належать хворому.

 Основними клінічними симптомами корости являються: сильне свербіння, яке посилюється у вечірній та нічний час, виявлення характерних коростяних ходів, поява вузлових та пухирчатих висипань, ерозій, розчухування. Характерна локалізація елементів висипки на бокових поверхонь пальців рук, між пальцями, в ліктьових згинах, пахвинних складках, животі, внутрішній поверхні стегон, попереку, молочній залозі у жінок та статевих органах у чоловіків, потім розповсюджується кліщ на всі ділянки шкіри.

Фото diagnoz.net.ua

Переглядiв: 2310