На Кіровоградщині пілотні медзаклади отримали тисячу тестів для діагностики ВІЛ-інфекції  

15.06.2018 11:17

Вісім пілотних закладів охорони здоров’я Кіровоградщини, що працюють над зупиненням епідемії ВІЛ в рамках проекту HealthLink «Прискорення сталої відповіді епідемії ВІЛ/СНІД на Кіровоградщині», отримали 1 279 тестів для діагностики ВІЛ. Про це медіапорталу DOZOR повідомили КОВ ВБО «Всеукраїнська мережа ЛЖВ».

За інформацією, ескпрес тести для діагностики ВІЛ отримали: Центральна міська лікарня обласного центру, Кіровоградська, Добровеличківська, Світловодська, Бобринецька та Маловисківська центральні районні лікарні, Помічнянська лікарня, «Районне територіальне медичне об’єднання «Новомиргородське».

«Ми прагнемо покращити доступ людей, що живуть з ВІЛ, та людей, які мають високі ризики бути інфікованими, до якісних послуг з профілактики та лікування цієї хвороби. Тому найперше наше завдання – максимально виявити людей, які мають ВІЛ, але не володіють інформацією, як жити з цією хворобою. Наші соціальні працівники беруть під супровід ВІЛ-позитивних пацієнтів, пояснюють, як жити з ВІЛ і бути безпечними для себе та суспільства. Власне, всі заходи проекту вплинуть на те, наскільки Україна зможе подолати епідемію, візьме її під контроль», - коментує виконавчий директор Кіровоградського обласного відділення Всеукраїнської благодійної організації «Всеукраїнська мережа людей, які живуть з ВІЛ/СНІД» Костянтин Данильченко.
Переглядiв: 546