На Кіровоградщині у дитсадку, де отруїлися діти, знайшли кишкову паличку

01.10.2018 09:42

Фахівці провели дослідження у дитсадку «Веселка» села Трепівка Знам’янського району, де семеро вихованців захворіли на токсикоінфекцію. Про це медіапорталу DOZOR повідомили в Держпродспоживслужбі.

Так, обставини, що могли сприяти спалаху - це відсутність гарячої проточної води в туалетних кімнатах для дітей, недостатня кількість дитячих ліжок, незадовільний санітарний стан надвірного туалету для працівників.

За інформацією, у закладі проводилось генеральне прибирання і працівники проходили медичний огляд. Результати дослідження санітарно-гігієнічних змивів із контролю якості проведення заключної дезінфекції негативні. Після лабораторних досліджень факторів навколишнього середовища, які відбиралися в приміщеннях і в харчовому блоці закладу, фахівці зробили висновок, що також присутні порушення.

Тож у харчовому блоці і в групі, де захворіли діти, у змивах з виробничого інвентарю, кухонного посуду, столових приборів, чайного посуду, спецодягу працівників виділили бактерії групи кишкової палички, в готових стравах, зокрема, в омлеті, гречаному супі і пшеничній каші виділено перевищений вміст загальної кількості мезофільних аеробних та факультативно-анаеробних мікроорганізмів; в пробі питної води з водопровідної мережі закладу виділені загальні коліформи.

Після обстеження швидкими тестами на ротавірусну інфекцію у двох постраждалих дітей виявили позитивний результат, а серологічне дослідження контактних осіб також показало негативні результати.

Як раніше повідомляв DOZOR, семеро вихованців ДНЗ «Веселка» з с.Трепівка Знам’янського району захворіли на гостру кишкову інфекцію.

 

 

Переглядiв: 532