Пасажирські автобуси, що курсують Кіровоградщиною, не відповідають санітарно-технічним умовам

02.04.2018 09:13

Облдержадміністрація перевірила стан рейсових автобусів та якість обслуговування в них. численні порушення санітарних та технічних вимог. Про це під час апаратної наради в ОДА повідомив директор департаменту інфраструктури та промисловості області Олександр Корнюша сьогодні, 2 квітня, інформує медіапортал DOZOR.

«Для здійснення контролю за виконанням перевізників дорожньо-транспортного обслуговування населення з 26 по 30 березня проведено виїзні заходи перевірки технічного та санітарного стану автобусів у місцях формування рейсів. Це станції № № 1 і 2 міста Кропивницького. В результаті, на жаль, ми маємо численні факти допуску перевізниками до роботи маршрутних автобусів, які не відповідають санітарним і технічним вимогам і нормативам. В першу чергу це неналежний санітарний стан транспортних засобів, тріщини лобового скла, відсутні або неопломбовані вогнегасники і зношена гума, що є неприпустимим з точки зору безпеки на транспорті. Всіх недобросовісних перевізників попереджено про недопустимість такої господарської діяльності і вказано на те, що будемо розглядати це питання як порушення умов виконання договорів з  ОДА та РДА», - зазначив Корнюша.

За словами посадовця, результати перевірки направлять до обласного управління Укртрансбезпеки, оскільки даний орган має контрольні функції в цій сфері.

Переглядiв: 749