Пенсіонерам, яким відмінили безкоштовний проїзд в маршрутках, пропонують тролейбуси

17.11.2017 11:29
image

Кіровоградські пенсіонери, яким відмінили безкоштовний проїзд у маршрутному таксі через брак коштів у міському бюджеті, можуть безкоштовно їздити у комунальному транспорті. Про це під час прес-конференції повідомив начальник міського управління транспорту Олександр Вергун сьогодні, 17 листопада, інформує DOZOR.

«Зараз немає положення про кількість поїздок для пільгових громадян. Раніше був наказ управління статистики, який говорив про те, що кожна пільгова категорія має певну кількість поїздок на місяць. Для автомобільного транспорту було 15 поїздок, у тролейбусах – 10 разів. Враховуючи те, що з 2016 року з державного бюджету не виділяють коштів на пільгові перевезення, це передали на місця. Тому на 2017 рік затвердили перелік пільги, за які можуть здійснюватися компенсація за перевезення пільговиків. Цей перелік у маршрутках включає 10 категорій, зокрема, учасники бойових дій, інваліди І-ІІ груп, а також чорнобильці. Ми також передбачили і ІІІ групу у міському транспорті та в електротранспорті. Але виключили категорію пенсіонери за віком», - повідомив Вергун.
«В електротранспорті безкоштовно мають право їздити пенсіонери за віком, ветерани усіх військових структур. Відповідні договори заключені з КП «Електротранс». Це підприємство на цих маршрутах зобов’язане перевозити всі пільгові категорії громадян, які є у нашій державі. Це стосується і міських автобусів, яке обслуговує підприємство», - додав чиновник.  

За словами Олександра Вергуна, цього року в міському бюджеті для КП «Електротранс» передбачено 31 мільйон гривень компенсації за перевезення пільговиків.  

Переглядiв: 2814