Приміщення Нацбанку на Великій Перспективній віддадуть музею

19.11.2017 10:48
image

В обласному центрі завершується процес ліквідації підрозділу Національного банку України, що знаходився  на вул. Велика Перспективна, 33. Про це повідомляє DOZOR.

Як розповів представник Нацбанку у Кіровоградській області Віктор Томашин, підрозділ з 1 жовтня припинив обслуговування установ, наразі триває звільнення працівників.

«З 1 листопада почався процес звільнення наших працівників. Вже зараз нашого підрозділу як такого фактично немає. До того моменту, поки ми будівлю передамо іншому балансоутримувачу, охоронні функції буде виконувати ще декілька працівників. Ми вже припинили роботу, нікого не приймаємо. Наступного тижня у нас буде масове звільнення працівників», –   розповів у коментарі сайту DOZOR Віктор Томашин.
«У разі потреби людям треба звертатися до київського офісу на вул. Інститутській, 9. Купити монети можна в Ощадному банку України, їм передана ця функція», – додав Томашин.

За інформацією Національного банку, ліквідація регіональних відділень пов’язана з виходом із регіонів та централізацією  здійснення функцій Національного банку. Такі дії передбачені планом внутрішньої організаційної трансформації центрального банку.

«Першими з готівкового обігу вийшли Тернопіль, Житомир. Далі - Кіровоград та Рівне. Згодом будуть ліквідовані представництва у Миколаєві, Івано-Франківську, Закарпатті, Сумах та ін.», – зазначає Віктор Томашин.

Нещодавно на сесії обласної ради, депутати проголосували за згоду на передачу комплексу будівель на Великій Перспективній, 33 на баланс Кіровоградського обласного краєзнавчого музею.

«Я дуже переживаю, щоб ця будівля до нас дійшла. Оскільки це банкове приміщення, то там можна розмістити фондове зібрання, яке не використовується. У нас багато цінностей зберігається в поганих умовах, в окремому маленькому приміщенні. Сьогодні я ходила і дивилися це приміщення. Там чудовий виставковий зал. Ми могли б робити чудові тимчасові виставки, експозиції. Це пам’ятка архітектури кінця XIX століття. Там гарна ліпнина. Могли б і етнографію, культуру показувати, зробили б експозицію Євромайдану, АТО. У нас багато чого лежить у запасниках»,  – розповіла директор обласного краєзнавчого музею Наталя Агапєєва.
Переглядiв: 3174