Секретар міськради вважає Кіровоград дуже зеленим містом 

12.03.2018 14:20

Секретар міської ради Андрій Табалов вважає обласний центр дуже зеленим містом. Про це посадовець заявив  під час наради з питань висадження зелених насаджень сьогодні, 12 березня, інформує DOZOR. 

Так, під час обговорення  ситуації із зеленими насадженнями в місті чиновники зазначили, що  зелені насадження наразі планується інвентаризувати.  Самої ж програми з озеленення на 2018-2020 роки досі немає. 

«Інвентаризація – це дуже важлива річ. Активісти, які опікуються озелененням, не до кінця розбираються у ситуації. Я, наприклад, не вважаю, що у нас якась катастрофа з вирубкою дерев. У центрі міста, де дерев небагато, і видно, коли одне дерево демонтують. А є місця, де дерев достатньо і на них ніхто не дивиться. За деревами у центрі міста активісти полюбляють слідкувати, а на околиці міста активісти не хочуть ходити, хоча там є вирубка. Якщо порівняти наше місто із Закарпаттям, де взагалі проводиться промислова вирубка без виконання нормативів, то наше місто є дуже-дуже зеленим», - зазначив Табалов, додавши, що лише після інвентаризації можливе планування знесення та заміни дерев. 
«Я не прихильник того, що у нас деякі активісти з добрими намірами засаджують деревами певні місця, які не дуже для цього придатні. І це може привести до поганих наслідків через 5, 10 чи 15 років», - додав Андрій Табалов. 
image

За словами заступника міського голови Олександра Мосіна, до розробки програми з озеленення міста долучиться сектор екології, управління ЖКГ та містобудування. Розпорядником коштів буде управління ЖКГ.  Утім, у які терміни буде розроблена програма, чиновники не повідомили.

image

Нагадаємо, в обласному центрі 70% дерев потребують заміни через досягнення вікової межі, натомість плану щодо висадки нових дерев немає.

Як повідомляв DOZOR, в обласному центрі поблизу озера Кошаче око працівники КП «Благоустрій» обрізають дерева. 

Переглядiв: 1336