Технічне завдання на реконструкцію Набережної затверджене

21.06.2018 06:24
image

Технічне завдання на реконструкцію Набережної  затверджене під час засідання робочої групи вчора, 20 червня. Про це повідомляє медіапортал DOZOR.

Це передпроектний документ, що уточнює схему реконструкції  Набережної, визначає основні технологічні та будівельні рішення. Так, до нього були включені пропозиції та зауваження ініціатора створення робочої групи Артема Стрижакова, архітектора Володимира Рака та директор ОКВП «Дніпро-Кіровоград» Валентина Давидчук.

Наступний етап - передача цього технічного завдання проектантам, які  розроблять масштабний проект реконструкції від вул.Михайлівської до вул.Київської. Кошти на це передбачені у міському бюджеті 2018 року.

За інформацією, проектантом стане ТОВ «АБРІС»Либідея», директором якого є відомий у місті архітектор Володимир Рак. Він уже зараз як член робочої групи бере безпосередню участь у роботі над Набережною.

«Ми пропрацювали масу технічних питань, в тому числі стан комунікацій: теплових, електромереж, ливневі і дренажні системи, та прийшли до певних рішень. Погодили  зонування території  від Михайлівської до Київської, визначили  черговість проектування. У першу чергу буде реконструйовано відрізок від вул.Михайлівської до вул.Острівської.  Відразу скажу: попереду велика праця, на сьогодні це найоб’ємніший проект по Кіровограду»,- зазначає архітектор.

Як наголошує ініціатор створення робочої групи, громадський діяч Артем Стрижаков, робоча група врахувала конструктивні пропозиції молодих архітекторів із різних міст. Тепер необхідно домагатися готовності проектувальної паперової роботи вже до кінця року, щоб у наступному будівельному сезоні приступити до безпосередніх робіт із  реконструкції.

 «Тепер наше головне завдання - контролювати міську владу, щоб процес відродження Набережної був прозорим, максимально швидким і, головне, якісним», - прокоментував Стрижаков.

Як повідомлялося, у міськраді була створена велика робоча група  з фахівців щодо реконструкції Набережної річки Інгул. Ініціатор – громадський діяч Артем Стрижаков. Така комплексна робота над відродженням центральної рекреаційної зони раніше ніколи не проводилася.

Нагадаємо, проект з реконструкції Набережної Муніципального бюро Стрижакова  переміг у конкурсі «Громадський бюджет – 2018», набравши рекордну кількість голосів.

Переглядiв: 1762