У Кіровограді планують регенерацію Фортечних валів

10.04.2018 06:53
image

У міськраді планують створити програму регенерації Фортечних валів та створити облікову документацію. Про це під час прес-конференції повідомила начальник відділу з охорони культурної спадщини управління містобудування Надія Лісняк сьогодні, 10 квітня, інформує медіапортал DOZOR.

«Важливим питанням є створення програми по регенерації пам’ятки національного значення, комплексу споруд «Фортеця святої Єлисавети». Вона є на балансі міста, і саме місто опікується даною пам’яткою. Зараз виготовляється облікова документація, яка передбачає певну пошукову роботу не лише в архівах, а з окремими структурами для того, щоб визначити межі фортеці. 30 березня нами подані матеріали на Prozorro і розпочато тендерну процедуру з приводу пошуку виконавців облікової документації на укріплення фортеці. 15 квітня буде розкриття процедури і ми сподіваємося, що та структура, яка працюватиме з нами, відкриє для нас багато чого нового. Щоб швидше рухати процес освоєння фортеці, ми створюємо робочу групу з науковців, істориків, музейників, краєзнавців та зацікавлених громадян» , - зазначила Лісняк.

За словами Лісняк, дана програма передбачає відтворення пам’ятки та її пристосування до сучасного використання. Планується очистити один з бастіонів від рослинності, закласти шурфи та створити музей під відкритим небом. У подальшому планується представити дану програму на розсуд міської влади.

image
Переглядiв: 732