У Кіровограді презентували «Книгу пам’яті військовослужбовців» (ФОТО)

11.04.2018 13:57
image

У Кіровограді у бібліотеці ім. Чижевського відбулася презентація «Книги пам’яті військовослужбовців Збройних Сил України, які загинули, захищаючи суверенітет, територіальну цілісність та недоторканність України» сьогодні, 11 квітня. Про це повідомляє медіапортал DOZOR. 

Так, книга підготовлена та видана Національним військовим історичним музеєм України за ініціативи Міністерства оборони України для збереження пам’яті про військовослужбовців, які загинули під час проведення антитерористичної операції на сході нашої держави впродовж 2014-2017 років. До видання увійшли короткі біографії та фото 143 загиблих військовослужбовців з Кіровоградської області. Загалом надруковано тисячу примірників книги. 

«Хотілося б, щоб ми мали можливість говорити про наших земляків в усіх районних центрах, містах, взяти в руки цю книгу і далі передавати ці знання молодому поколінню. Це неоціненна робота національного військового музею, оскільки зараз ми знаємо, що наші герої житимуть вічно», - зазначив заступник голови ОДА Сергій Коваленко. 

Крім того,  дружина загиблого військового Олена Степанок отримала книги та зобов’язалася передати їх родинам загиблих. 

«У цій книзі ми увіковічнимо пам’ять про наших полеглих рідних. На майбутнє у нас в задумах створити наш блок-пост пам’яті Кіровоградської області, де кожен член родини матиме можливість принести ті речі рідних людей, які загинули за рідну Україну, і розповісти, чим жила та людина, що любила і як загинула», - розповіла Олена Степанок.

image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
Переглядiв: 1020