У Кіровограді відбулося перше судове засідання щодо вбивста двох десантників у Канатовому

05.01.2018 12:18
image

У Кіровоградському районому суді відбулося попереднє засідання щодо підозрюваного у вбивстві двох десантників сьогодні, 5 січня. Про це повідомляє DOZOR.

Так, у скоєнні подвійного вбивства у Канатовому підозрюють  військовослужбовця Ігора Гуртового.

"Ми хотіли змінити запобіжний захід, оскільки немає обгрунтувань тримати його під вартою. Так само у цей час він міг би знаходитись з сім'єю та їздити на засідання. За обвинувальним актом не зрозуміло, від чого нам захищатися. Подія сталася під час виконання бойового завдання і це військовий злочин. Натомість в обвинувальному акті не вказано,  що злочин вчинено під час несення військової служби. Нам не зрозуміло, від чого захищатися: чи то від підозри у війському злочині,  чи то від підозри в умисному вбивстві. Хоча жодного злого умислу у підзахисного не було", - розповів у коментарі сайту DOZOR захисник підозрюваного Олександр Язан.

За словами прокурора,  наразі підозрюваному інкримінують статтю 115 "Умисне вбивство", яка передбачає 15 років у в'язниці або довічне ув'язнення.

Суд постановив, що обвинувальний акт необхідно повернути стороні обвинувачення до виправлення недоліків і не призначив справу до розгляду.

Нагадаємо, у вересні минулого року на території військової частини під Кіровоградом вбили двох військових.

 

Переглядiв: 2658