У технічному універcитеті Кіровограда проходить хакатон «Robotomania» (ФОТОРЕПОРТАЖ)

08.11.2017 14:32
image

У Кіровограді в Центральноукраїнському національному технічному університеті проходить хакатон з програмування та робототехніки для студентів і школярів «Robotomania 2017» сьогодні, 8 листопада. Про це повідомляє DOZOR.

Так, близько 40 студентів вишу та школярів старших класів навчальних закладів міста працюють над завданнями, які приготували для них організатори хакатону – кафедра кібербезпеки та програмного забезпечення, а також кафедра металорізальних верстатів та систем.

«Це хакатон з програмування та робототехніки. Проводимо його, щоб зацікавити нашу молодь до програмування та робототехніки, зокрема, поєднанням цих двох галузей. Учасники мають два завдання: розібратися з функціями робота-маніпулятора за допомогою програмування, а також завдання суто з програмування. Треба керувати віртуальною машиною, яка має вибратися з тривимірного простору», - розповіла у коментарі сайту DOZOR працівник кафедри кібербезпеки та програмування Єлизавета Мелешко.
«Я обрала цей фах випадково. Спочатку думала, що не впораюсь і це не моє, але згодом в мене почало все виходити, я почала брати участь у різноманітних конкурсах та олімпіадах, які присвячені програмуванню. Прийшла на цей хакатон з цікавості, нічого тяжкого, на мою думку, тут немає, оскільки я можу витратити усі вихідні для вирішення якоїсь складної задачі. До того ж успішно виступила на Global Game Jam Ukraine, NASA SpaceAppsChallenge 2017 та Весна-Soft», - каже третьокурсниця кафедри кібербезпеки Аріна Старкіна.

За словами Єлизавети Мелешко, переможці хакатону отримають цінні подарунки від спонсорів.

image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
Переглядiв: 3237