У центрі Кіровограда лісівники мітингували проти знищення лісової галузі (ФОТО)

28.11.2017 12:08
image

В обласному центрі на площі Героїв Майдану члени Кіровоградської обласної організації профспілки працівників лісового господарства влаштували мирний мітинг проти приватизації лісових насаджень та відсутність державного фінансування на ведення лісового і мисливського господарства, охорону і захисту лісів сьогодні, 28 листопада. Про це повідомляє DOZOR.

Так, кілька сотень лісівників, тримаючи плакати «Нi привaтизaцiї лiсiв», «Не вiддaмо лiс у привaтнi руки», вимагали відновити фінансування бюджетної програми 2805060 «Ведення лісового і мисливського господарства, охорони і захисту лісів». Крім цього, мітингувальники принесли з собою саджанці дерев та вимагали не допустити знищення лісової галузі України, до якого може призвести схвалена Кабінетом Міністрів України 15 листопада Стратегія реформування лісового господарства України на період до 2022 року.

Також учасники акції увімкнули бензопили, які принесли з собою, у знак протесту проти знищення лісів України.

Наразі лісівники виступають за те, що ухвалена Стратегія має бути  узгоджена з громадськими організаціями, профспілками,  фахівцями лісової галузі та всіма зацікавленими сторонами.

image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
Переглядiв: 3292