Креативне добро і кава: Власник «DVA coffee» Віктор Душак про маленькі справи, до яких може приєднатися кожен

04.02.2017 14:41

image

Днями новина про те, що на Дворцовій вулиці з’явилася вішалка з «благодійними» куртками для нужденних, менш ніж за добу зібрала тисячі переглядів і сотні коментарів у соцмережах. Креативна та корисна ідея власника кав’ярні «DVA coffee» отримала масу позитивних відгуків підтримки серед городян і зібрала чимало бажаючих долучитися до інших ініціатив Віктора Душака. Про інші добрі справи та те, як до них можна долучитися дізнавався DOZOR.

«Відразу скажу, в моїй діяльності немає нічого особливого, - говорить Віктор Душак. - Є багато тих, хто віддає мільйони на благодійність. Я почав робити добрі справи тоді, коли у моєї сім’ї з’явився бізнес і певні фінансові можливості. Якщо вже говорити про це, першим справді серйозним напрямком вважаю допомогу будинку для людей похилого віку "Милосердний самарянин". З часу, як до мене вперше  звернувся вже покійний директор закладу Іван Іванович Галушко, минуло 12 років. Він тоді попросив закупити картоплі. З неї  все і почалося».

Нещодавно за ініціативи Віктора у будинку для людей похилого віку  повністю відновили електромережу, у закладі замінили вимикачі, лампи. Проте це не особиста заслуга, говорить Душак – добру справу зробили спільними зусиллями з небайдужими людьми, які захотіли долучитися до неї  через соцмережі.

«Разом з друзями-підприємцями Валерієм Оніпченком та Дмитром Степаненком зібрали 7 тисяч гривень для цієї потреби, частину витратили, частину відклали знову ж таки, для екстрених потреб закладу для стареньких. До прикладу, їм щомісяця необхідно близько 40 літрів соняшникової олії, допомагаємо. Хоч і дрібниці, але все-таки важливі речі».

Крім людей похилого віку, власник «DVA coffee» займається також  допомогою військовим, що зараз на сході країни – ділиться кавою. Із останнього – у грудні кав’ярня витратила на придбання напою для вояк денну виручку.

«Ми закуповуємо каву і відправляємо її волонтерам – Тетяні Бородіній, Олексію Титову, благодійній організації «Серця матерів». Я навіть не запитую у волонтерів, куди вони відправляють цю каву, бо знаю точно: віддадуть туди, куди потрібно», - каже  Душак.

Не може благодійник лишитися байдужим і до безхатніх чотирилапих. Для них закуповуються мішки круп.

«Кілька місяців тому я звернув увагу на організацію «БІМ». Просто захоплююся роботою дівчат, які опікуються безпритульними тваринами. Зараз там тільки собак більше 130!  Всіх треба нагодувати, за всіма прибрати. Регулярно з друзями збираємо кошти на крупи для них та привозимо координаторам організації. Кожного місяця виходить близько 250 кілограмів», - розповідає Віктор.

Долучитися до благодійності може кожен охочий, каже Душак. Про всі ініціативи він повідомляє на своїй сторінці у Фейсбуці.

«Зараз об’єднуємося через соцмережі. Знаєте, коли залучаю людей до якоїсь благодійної справи і отримую схвальні відгуки та готовність допомогти – для мене це справжня радість! Щодня все більше і більше людей долучається до благодійних проектів, які я започаткував. Звісно, вони не дуже масштабні, проте хочеться допомагати всім потроху», - зізнається Віктор Душак і запрошує долучитися всіх бажаючих до маленьких добрих справ, які дуже потрібні оточуючим.

Читайте також: Ноу-хау від кіровоградської кав’ярні: слизьку дорогу посипали кавою.

На Дворцовій з’явилася вішалка з «благодійними» куртками.

Переглядiв: 3007