Наприкінці березня кіровоградці все-таки перейдуть на  «літній» час

04.03.2017 10:40

image

В Україні все-таки відбудеться традиційний перехід із зимового на літній час у останню неділю березня. В уряді спростували інформацію щодо скасування зміни літнього та зимового часу.

Так, минулого року через неточне трактування журналістами наказу Міністерства економічного розвитку і торгівлі про скасування літнього часу ЗМІ восени поширили недостовірну інформацію про скасування зміни літнього та зимового часу. У свою чергу у міністерстві пояснюють , що скасування літнього, як і зимового часу кожен раз проводиться окремим рішенням, тому осінній наказ діяв лише до нинішньої весни.

Так, відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 13 травня 1996 року №509 «Про порядок обчислення часу на території України», яка діє й до сьогодні, країна переходить на літній час в останню неділю березня – тобто з 25 на 26 число цього місяця. Жителі мають перевести стрілки годинників на годину вперед о третій ночі.

Крім України, переведення часу відбувається в більш ніж 80 країнах світу. Відмовилися від переходу на зимовий час Японія, Індія, Китай, Сінгапур і більшість країн колишнього Радянського Союзу, в тому числі і Росія.

Фото www.sendflowers.ua

Переглядiв: 852