Вбивство керівника кар’єру на Кіровоградщині: у справі продовжили термін досудового розслідування

10.04.2021 12:00
image

У справі щодо вбивства керівника гранітного кар'єру в селі Іванівка Долинського району. Продовжили термін досудового розслідування до чотирьох місяців. Відповідна ухвала Ленінського районного суду оприлюднена в єдиному реєстрі судових рішень, інформує медіапортал DOZOR.

У якості обгрунтування клопотання слідчий вказав, що підозрюваний вчинив умисні протиправні дії з незаконного носіння, зберігання, придбання вибухової речовини, вибухового пристрою без передбаченого законом дозволу.

На виконання свого злочинного задуму він у невстановлені досудовим слідством час, обставини і спосіб, незаконно придбав дві бойові ручні осколкові гранати оборонної дії типу Ф-1.

Вказані дві бойові гранати підозрюваний переніс за місцем свого проживання, де незаконно зберігав для власних потреб.

21 січня цього року близько 17 год. 13 хв. потерпілий, повернувшись до свого домоволодіння, відчиняючи ворота, привів у дію вибуховий пристрій (гранату) в результаті чого отримав тілесні ушкодження не сумісні із життям.

Наступного дня підозрюваний перебуваючи за місцем свого проживання  вирішив зімітувати замах на своє вбивство за допомогою наявної у нього вдома другої бойової ручної осколкової гранати оборонної дії типу Ф-1. Підозрюваний, видаливши запобіжну чеку, поклав вказаний вибуховий пристрій під переднє колесо належному йому автомобіля марки ВАЗ 2107, який стояв на подвір`ї за місцем його проживання, після чого притиснув важель підривача цеглою та зателефонував до поліції, повідомивши про виявлення невідомого предмету, який нагадує гранату.

Крім того, встановлено, що  напередодні скоєння злочину підозрюваний перебував за місцем свого проживання, де вживав алкогольні напої. Так, під час вживання алкогольних напоїв він пригадав, свої постійні та триваючі проблеми, конфліктні ситуації, які в нього виникали з його керівником, який, на його думку, заважав йому працювати та хотів звільнити його із займаної посади. Саме це стало причиною злочину.

У рамках досудового розлідування необхідно долучити висновок судово-медичної експертизи по трупу потерпілого, проведення якої на даний час триває;

- долучити висновок судово-біологічної експертизи, на проведення якої було надано зразок крові підозрюваного;

- за результатами проведення вказаної судово-біологічної експертизи, встановити осіб жіночої статі, біологічні зразки, яких було виявлено на речових доказах, виявлених та вилучених на місцях скоєння вказаних кримінальних правопорушень, визначитись із процесуальним статусом вказаної категорії осіб та допитати з приводу відомих їм обставин, скоєних кримінальних правопорушень;

- за результатами проведення призначених судових експертиз, проведених слідчих (розшукових) дій, в тому числі зібраних в ході досудового розслідування доказів, повідомити ОСОБА_1 , про зміну раніше повідомленої підозри;

- провести огляди виявлених та вилучених під час досудового розслідування речей та об`єктів, в тому числі і ті, по яким на даний час проводяться судові експертизи, визнати та долучити до матеріалів кримінального провадження в якості речових доказів, речі та об`єкти які мають доказове значення;

- виконати вимоги ст. 290 КПК України;

- скласти обвинувальний акт та реєстр матеріалів досудового розслідування.

Проведення та завершення вже розпочатих вищезазначених процесуальних дій, у зв`язку з їх об`ємністю та складністю потребує додаткового часу з дня завершення двомісячного строку досудового розслідування.

У результаті суд вирішив продовжити строк досудового розслідування у кримінальному провадженні до 23 травня.

Як раніше повідомляв медіапортал DOZOR, 21 січня у місті Долинська Кропивницького району у результаті вибуху загинув підприємець. 

Переглядiв: 679