Батьки побитих у Кропивницькому підлітків вимагають прискорити слідство

01.11.2019 09:50

Батьки побитих біля колишнього кінотеатру «Зоряний» підлітків вимагають прискорити процес розслідування справи та притягнути до відповідальності всіх причетних до злочину. Про це під час прес-конференції повідомила матір одного з потерпілих Наталія Бірзул сьогодні, 1 листопада, інформує медіапортал DOZOR.

Так, конфлікт стався 2 лютого. Наразі повідомлення про підозру вручили чотирьом учасникам бійки.  На думку батьків, причетних до конфлікту підлітків може бути 15.

«Мого сина жорстоко побили ,він провів більше трьох тижнів в обласній лікарні, більше трьох місяців – на лікуванні у невропатолога. На сьогоднішній день 9 місяців триває слідство. Чотирьом особам оголошена про підозра, в той час, як їх було 15. Один з нападників, якого доставили до лікарні після першого допиту слідчим, зізнався психологу, що їх було 15. Ми говорили про це слідчому, що, можливо, треба долучити покази психолога, що нападників було 15, але це безрезультатно», - повідомила Наталія.
image

За словами адвоката потерпілих, наразі вони очікують, що прокуратура та орган досудового розслідування  розширять коло підозрюваних, які мають притягнутися до відповідальності.

«Зараз чотирьом особам повідомлено про підозру за ч.2 ст. 296 ККУ «Хуліганство». Кваліфікація змінювалася декілька разів. Максимальне покарання, яке може загрожувати підліткам,  становить до 4 років позбавлення волі», - зазначив правозахисник.
image

Нагадаємо, у лютому в обласному центрі біля колишнього кінотеатру «Зоряний» група невідомих побила чотирьох неповнолітніх. За інформацією, подія сталася близько 18-ї години. Хлопці святкували день народження друга та з піцерії пішли до скверу. 

Переглядiв: 6693