Декомунізована зірка з площі Дружби Народів важить близько тонни

07.08.2020 10:00
image

Декомунізований у Кропивницькому «Орден Дружби народів» важить приблизно 1 тонну. Про це медіапорталу DOZOR повідомили в управлінні ЖКГ в інформаційному запиті.

«Точна вага демонтованого об’єкта невідома через відсутність технічних можливостей його зважування. Об’єкт виготовлено із залізобетону, орієнтовна вага може становити близько 1 тонни», - йдеться у повідомлені.

Відомо, що на демонтаж комуністичної символіки на площі Дружби Народів міська рада коштів не виділяла. Роботи з декомунізації об'єкта здійснювалися силами та власними коштами КП «Теплоенергетик» та «Міськсвітло».

Як повідомили медіапорталу DOZOR у КП «Теплоенергетик», окремих коштів підприємство на демонтаж об'єкту не виділяло.

«До витрат увійшла заробітна платня водія за одну годину, робота крану і пальне, яке він витратив на час виконання цієї операції. Окрему калькуляцію ми не обраховували, але орієнтовно ця сума становить менше тисячі гривень - 600-800 гривень», - зазначив директор КП «Теплоенергетик» Олександр Чельник.

Директор КП «Міськсвітло» Дмитро Тоток розповів, що всі витрати увійшли в загальну суму щоденної роботи підприємства.

«Це був звичайний робочий день, тому розтрати увійшли в нашу повсякденну роботу. Окремих витрат не було», - зауважив директор підприємства.

Відомо, що демонтований об’єкт буде зберігатися на території КП «Теплоенергетик».

Нагадаємо, знак, який знаходився на площі між вулицями Євгена Маланюка, Полтавською та Андрія Матвієнка, демонтували 15 липня.

Переглядiв: 1435