Депутати Кіровоградської облради звернуться до Зеленського та МОЗу

25.05.2021 11:17
image

Депутати Кіровоградської обласної ради планують звернутися до президента України, Міністерства охорони здоров’я України, Міністерства освіти і науки України щодо збереження медичних факультетів, створених на базі Донецького національного медичного університету у Кіровоградській області. Відповідний проект рішення оприлюднений на сайті облради, інформує медіапортал DOZOR.

«У 2016 році в місті Кропивницький, на базі Донецького національного медичного університету створено медичний факультет №2 і міжнародний медичний факультет. За цей час сформовано науково-педагогічний колектив, теоретичні кафедри медичного спрямування, на базі обласних і міських лікувально-профілактичних закладів створені клінічні кафедри. Низка лікарень і медичних центрів Кропивницького отримали статус клінічних. На Вченій Раді Донецького національного медичного університету від 12 травня 2021 року без консультації з науково-педагогічним колективом факультетів, розташованих у м. Кропивницькому, прийнято рішення про ліквідацію медичних факультетів у нашому місті. При цьому виконуюча обов’язки ректора університету професор Єрмолаєва М.В. не знайшла за потрібне провести зустріч ні з науково-педагогічним колективом, ні зі студентами у місті Кропивницькому щодо питання ліквідації», - йдеться у тексті звернення.

У зверненні також йдеться про те, що Кіровоградщина  постійно має проблему з недостатньою кількістю лікарів.

«Враховуючи вищезазначене, звертаємося до Президента України, Міністра охорони здоров’я України, Міністра освіти і науки України щодо збереження медичних факультетів, створених на базі Донецького національного медичного університету, у Кіровоградській області», - йдеться у документі.
Переглядiв: 1519