Депутати не підтримали реорганізацію медичних закладів на Кіровоградщині

12.03.2020 09:46
image

Депутати під час сесії не підтримали проект рішення  щодо припинення закладів охорони здоров’я сьогодні, 12 березня. Про це повідомляє медіапортал DOZOR.

Так, за проектом рішення, планується припинити діяльність Кіровоградського обласного дитячого патолого-анатомічного бюро шляхом приєднання до обласної дитячої лікарні.

Крім цього, заплановано припинення Олександрійського наркологічного диспансеру та приєднати заклад до обласної клінічної психіатричної лікарні, Олександрійський онкодиспансер також припинить свою діяльність шляхом приєднання до обласного клінічного онкологічного центру.

Також планується припинення Олександрійської психіатричної лікарні шляхом  приєднання до обласної клінічної психіатричної лікарні, Кіровоградського обласного наркодиспансеру – шляхом приєднання до комунального некомерційного підприємства "Обласна клінічна психіатрична лікарня Кіровоградської обласної ради", Олександрійського протитуберкульозного диспансеру шляхом приєднання до Кіровоградського обласного протитуберкульозного диспансеру та Олександрійського шкірвендиспансеру шляхом приєднання до Кіровоградського обласного шкірно-венерологічного диспансеру.

Відповідаючи на питання депутатів щодо закладів Олександрії, зокрема, директор департаменту охорони здоров'я ОДА Олег Рибальченко запевнив: вони не припинять діяльність.

«Наказом МОЗ виключено з переліку номенклатури закладу охорони здоров’я наркологічні заклади. Для того, щоб заклади все ж працювали, ми пропонуємо поєднати їх  психіатричними закладами. Два наркологічні заклади – Кіровоградський та Олександрійський наркологічний диспансери об’єднають з психіатричною обласною лікарнею.  Буде одна юридична особа і всі залишаться на своїх місцях з доступністю і в Олександрії», - пояснив Рибальченко.

Втім проект рішення підтримало лише 20 депутатів, це стало недостатнім для  його прийняття.

Читайте також: 

Головний медик Кіровоградщини повідомив деталі реорганізації медичних закладів

 

Переглядiв: 4664