Депутати погодили отримання 70 мільйонів кредиту, які Кропивницький буде винен банку

16.12.2020 10:26
image

Депутати підтримали проект рішення «Про бюджет міста Кропивницького на 2020 рік», яким передбачається взяття кредиту в банку в розмірі 70 мільйонів гривень. Про це повідомляє медіапортал DOZOR з посиланням на онлайн-трансляцію міськради.

За словами начальника фінансового управління Любові Бочкової, кошти підуть на закупівлю обладнання для медзкакладів,  тепломодернізацію ЗОШ №31, для ремонту терапевтичного відділення Центральної міської лікарні. Варто зазначити, що тендер на ремонт цього відділення  виграла фірма «Кабекслайн», яка стала фігурантом кількох кримінальних справ – через підозру в привласненні бюджетних коштів міста та підробці документації. Також через фірму-двійника переможець «масштабного будівництва» мерії Кропивницького став героєм іншого кримінального провадження, яке стосується облаштування освітлення на території міста.     

Кредитні кошти також планують направити на ремонт вулиць та внутрішньодворових доріг. Водночас кошти бюджету міста дадуть для збільшення видатків КП «Теплоенергетик».

Для управління транспорту кошти спрямують на утримання міського транспорту та закупівлю тролейбусів і автобусів. Мільйон гривень нададуть на допомогу постраждалим від стихійного лиха.

Кредит береться на п’ять років під 12 відсотків річних. Відтак за 5 років місто віддасть 42 мільйони гривень додатково.

«Я можу зрозуміти по придбанню автобусів, треба розраховуватися по лізингу, але 12 мільйонів 700 тисяч гривень передбачити на утримання міського комунального транспорту, враховуючи, що місто знаходиться в помаранчевій зоні поширення епідемії ковіду, вважаю недоречним, - зазначив депутат міськради Олександр Корнюша. - можливо ці 12 мільйонів передати на управління охорони здоров’я?».
image
«На даний час у зв’язку з роботою транспорту в умовах карантину і посадці пасажирів по сидячих місцях, доходи «Електротрансу» зменшилися», - зазначила Бочкова.

Також депутат зазначив, що з спортивних шкіл зняли фінансування у розмірі майже півмільйона гривень, які переправили на фінансове управління міської ради. Бочкова повідомила, що ці кошти надали для обслуговування боргу по фінансовому управлінню, оскільки планується взяти кредитні кошти.

Після тривалого обговорення проекту рішення депутати врешті-решт підтримали плани щодо отримала кредиту. Крім цього, проектом рішення передбачалося і отримання містом цільових субвенцій у розмірі  4,5 млн грн. Зокрема, освітня – 4 млн. грн. на зарплати педагогам. Ще 450 тисяч гривень спрямують на кисень для лікувальних закладів. Також на компенсацію за належні житлові приміщення для АТОвців 67,8 тис. грн.

 

Переглядiв: 1205