Діти отруїлися в дитсадку через порушення санітарії. Відкрито кримінальне провадження

17.04.2018 13:43

У вихованців дитсадка «Сонечко», що у Бобринці, вчергове зафіксували спалах ротавірусної інфекції через численні порушення санітарії. Про це медіапорталу DOZOR повідомили у Держпродспоживслужбі області.

Так, результати санітарно-епідеміологічного обстеження (розслідування) та результатів лабораторних досліджень показали, що причинами і умовами виникнення захворювання у вихованців ДНЗ є порушення вимог ранкового прийому до закладу (не проводився огляд дітей та опитування батьків щодо наявності симптомів простудних захворювань і кишкових розладів у дитини, відсутня відповідна для цього документація в групових осередках).

Крім цього, виявили недостатній запас дезінфікуючих засобів, які повинні застосовуватись при обробці приміщень і устаткування закладу, а до роботи допускають працівників з порушенням термінів проходження обов’язкового профілактичного медичного огляду. Крім цього, в дитсадку не проводиться дезінфекція приміщень закладу бактерицидними лампами.

Фахівці виявили також ряд порушень на харчоблоці, у веденні обліково-звітної документації з організації харчування, під час приймання продуктів харчування та продовольчої сировини, які надходять до закладу, не в повному обсязі контролюється їх безпечність та якість.

Матеріали направлені до правоохоронних органів області. На даний час проводиться розслідування кримінального провадження за ознаками злочину, передбаченого ст. 325 ч. 1 КК України, - порушення санітарних правил і норм щодо запобігання інфекційним захворюванням та масовим отруєнням.

Нагадаємо, у Бобринці в дитячому садку "Сонечко" отруїлося восьмеро дітей. 

Як раніше повідомляв DOZOR,  у дитсадку, де отруїлися діти, знайшли ентерококи.

 

Переглядiв: 1223