Дитсадок, де отруїлися діти, відновив свою роботу

22.03.2018 07:38

У Бобринці в дитсадку «Сонечко», де отруїлися діти, відновили навчання. Про це сайту DOZOR повідомили у Держпродспоживслужбі області.

За інформацією, спеціалісти Бобринецького районного управління Держпродспоживслужби провели санепідобстеження в дошкільному закладі за фактом виникнення спалаху гострої кишкової інфекції, в ході якого виявили низку порушень санітарно-епідемічного режиму.

Зокрема, у другій молодшій групі не ізолювали дитину з ознаками захворювання (підвищена температура тіла та пронос), а через два дні її допустили в групу без медичної довідки про стан здоров'я. Можна припустити, що з цього випадку й почався спалах ротавірусної інфекції в дитсадку. При цьому під час приймання вихованців до закладу не проводився їх ранковий огляд (на висипання, наявність ознак застуди тощо) та опитування батьків щодо можливих кишкових розладів у дітей.

Оскільки з 18 березня нових випадків захворювання серед вихованців дитсадка не зареєстровано, було прийнято рішення про відновлення у «Сонечку» навчально-виховного процесу.

Керівництву дитсадка надано план заходів з локалізації та ліквідації випадків гострих кишкових інфекцій. Проведення профілактичних та протиепідемічних заходів у дошкільному навчальному закладі триває.

Як раніше повідомляв DOZOR, у Бобринці, в дитячому садку "Сонечко" отруїлося восьмеро дітей. Тоді було призупинено навчально-виховний процес до завершення проведення необхідних протиепідемічних, профілактичних заходів.

Нагадаємо, у дитсадку, де отруїлися діти, знайшли ентерококи.

 

 

 

Переглядiв: 672