Діячі мистецтва назвали фестиваль «Об’єднаймо дітей мистецтвом» одним із найяскравіших в Україні

05.05.2017 13:29

image

Відомі у обласному центрі діячі мистецтва, які були членами журі ІХ Міжнародного фестивалю пісні і танцю «Об’єднаймо дітей мистецтвом», назвали захід одним із найяскравіших в Україні. За дев’ять років свого існування фестиваль набув неабияких масштабів. Як повідомляв DOZOR, цьогоріч у ньому взяли участь більше трьох тисяч найталановитіших дітей з усіх куточків України, а у рамках фестивалю було встановлено національний рекорд.

«Фестиваль «Об’єднаймо дітей мистецтвом» справив на мене тільки  позитивні враження. Із величезним  задоволенням брала участь у даному заході не тільки, як член журі, а в ролі учасника, тобто керівника вокального колективу «Барвінок». Цього року мене найбільше вразив флешмоб, який відбувся вперше за всю історію фестивалю. Мені пощастило цього року - я судила учасників вокальної номінації – талановитих юних вокалістів, які тільки набираються досвіду, але звернула увагу на хореографічні колективи також. Мене дуже вразили яскраві, наповнені емоціями номери від всіх хореографічних колективів», - говорить член журі фестивалю, вчитель музичного мистецтва, керівник вокального колективу «Барвінок» Наталія Камінська.
«Усе було на найвищому рівні. І прийом учасників, і проведення концерту, усі залишилися задоволеними. На самому конкурсі були як сильні команди, так і ті, яким ще є куди рости. Це гарний показник, усі можуть розвиватися і покращувати свій рівень. Деякі колективи були дуже сильні, у тому плані, що показували танці народів світу, етнічні танці. Це були дуже харизматичні виступи, що дійсно круто», – поділився своїми враженнями суддя фестивалю, учасник балету «LSDANCE», випускник італійського «Performing art Ensemble», учасник молодого театру, випускник «My way», лауреат Міжнародних конкурсів Дмитро Сай.

Заслужений артист України, балетмейстер Академічного театру музики, пісні і танцю «Зоряни» Геннадій Майораш назвав фестиваль "Об'єднаймо дітей мистецтвом" головною танцювальною подією року.

«Наскільки ж чудово, що фестиваль зібрав таку велику кількість учасників, що діти по-справжньому вболівають за мистецтво і виступають на такому високому рівні! Вони з самого дитинства живуть мистецтвом, а це дуже важливо в наш час. Враження від фестивалю - найпозитивніші. Особливо вразив «Дитячий флешмоб миру», який встановив рекорд. Кіровоград заслужено забрав рекорд у Києва, в черговий раз підтвердивши статус танцювальної столиці України», - поділився Геннадій Майораш.

Як повідомляв DOZOR, в обласному центрі відбувся IX Міжнародний фестиваль пісні і танцю "Об'єднаймо дітей мистецтвом", який завершився урочистим гала-концертом в залі обласної філармонії. Цього року вперше в рамках фестивалю відбувся «Дитячий флешмоб миру», 908 учасників якого встановили національний рекорд України, виконавши танець на головній площі міста.

Переглядiв: 1094