Дмитро Бабак: У Кропивницькому немає жодної стратегії розвитку

26.08.2020 17:31
image

На відміну від інших розвинених міст України, Кропивницький не має жодної стратегії розвитку і все відбувається стихійно і неконтрольовано. Про це під час виступу на першому муніципальному громадському форумі "Перспектива 2020" повідомив голова громадської організації «Urban.Krop» Дмитро Бабак, інформує медіапортал DOZOR.

«Головна відмінність найкомфортніших українських міст – це те, що у них є стратегія. Стратегія міського розвитку, конкретний план дій та громада міста, яка долучається до цього плану. У Кропивницькому така стратегія відсутня. На клубах досі ставлять кіоски, білборди та сітілайти розміщуються на тротуарах, а самі тротуари ремонтуються за залишковим принципом. У громадському транспорті незважаючи на те, що закуповуються нові автобуси та тролейбуси, досі домінують маршрутки, а велосмуги, які мали б з’єднувати різні райони міста, досі залишаються нашою нездійсненною мрією», - зазначив Дмитро Бабак.

За його словами, за останні п’ять років, команда «Urban.Krop» побували у багатьох українських містах, де зібрала передові технології та досвід успішного міського менеджменту. Ці міста мають сучасні паркові зони, набережні, сучасний громадський транспорт, зупинки громадського транспорту, а також урегульовані парковки та автомобільні дороги, через які людям не страшно переходити.

« У Кропивницькому існують елементарні проблеми, які в принципі можна вирішити, якби не безхазяйність і некомпетентність міської влади, яка можливо не може дати відповіді, тому що ніколи не задумувалася над такими питаннями», - переконаний Дмитро Бабак.

Нагадаємо, у Кропивницькому на території міської Набережної відбувся перший муніципальний громадський форум «Перспектива 2020» 24 серпня. Під час заходу, який був присвячений проблемам міста та інструментам їх вирішення, виступили експерти різних сфер -  лідер «Перспективи міста» Артем Стрижаков, правозахисник Олександр Турчанов, експерт в сфері ЖКГ Олександр Ткаченко, урбаніст Дмитро Бабак, постійний член робочої групи з реконструкції Набережної Ігор Саєнко, виконавчий директор Культурно-мистецького фонду Олександра Ткаченко та військовий Олексій Бойко.

 

 

 

Переглядiв: 2784