Екс-керівника «Центргазу», що входить до складу ВАТ «Кіровоградгаз», позбавили волі на 8 років

06.08.2020 08:03
image

Вищий антикорупційний суд визнав вину екс-керівника Центргазу (дочірнє підприємство Кіровоградгазу) Констянтина Старовойта у розтраті 8,6 млн грн. Вирок екс-посадовцю оголосили сьогодні, 6 серпня, інформує медіапортал DOZOR.

Як повідомляли слідчі, напередодні звільнення з займаної посади, влітку 2017 року, колишній керівник ДП «Центргаз» уклав договір на закупівлю очолюваним ним підприємством 1,3 млн куб. м газу за 9,035 млн грн в комерційної компанії на обтяжливих для «Центргазу» умовах.

За цим договором «Центргаз» мав здійснити повну передоплату або в іншому разі продавець звільнявся від поставки, а ДП зобов’язувалося сплатити штраф у розмірі 100% вартості газу.

Будучи обізнаним із цими умовами, екс-керівник «Центргазу» розпорядився переказати лише частину суми у розмірі 8,6 млн грн. постачальнику газу. Тим самим здійснив розтрату коштів підприємства, адже газ за таких умов «Центрогаз» не отримало.

У результаті, суд прийняв рішення позбавити правопорушника волі на 8 років. Крім цього, йому протягом трьох років заборонили обіймати адміністративні посади.

«Враховуючи розмір завданої шкоди, який у 18 разів перевищує поріг особливий великих розмірів, характери умислу та корисний мотив, комісія прийшла висновку, що призначення Старовойту покарання на рівні мінімального не буде достатньої. Враховуючи всі обставини, суд вважає, йому необхідно призначити додаткове покарання з забороною обіймати адміністративні посади на 3 роки», - зазначила суддя.

Як раніше повідомляв DOZOR, детективи НАБУ спільно зі слідчими управління спеціальних розслідувань ГПУ завершили розслідування факту розтрати 8,6 млн грн дочірнього підприємства «Центргаз», що входить до складу ВАТ «Кіровоградгаз».

Переглядiв: 1287