Григорій Чапкіс: Після заяви міністра я заздрю Кропивницькому

27.03.2020 18:45
image

Заява міністра охорони здоров’я Іллі Ємця, який висловився про те, що бізнесмени мають спрямовувати кошти на лікування живих людей, а не «трупів» - людей віком від 65 років, викликала обурення серед відомих людей. Серед них – легендарний хореограф Григорій Чапкіс. У коментарі медіапорталу DOZOR Григорій Миколайович розповів про те, як боляче сприйняли пенсіонери таку заяву, та про те, що наразі люди збирають підписи за відставку міністра. 

«Цій людині через кілька місяців виповниться 65 років, але він відкрито назвав людей такого віку трупами. Це вже поза межами людяності! Він вимагає, щоб усі виділені бізнесменами гроші витрачали на потреби молоді, а людям після 65 років вже нічого не треба, тому що вони, на його думку, трупи. Чи може так висловлюватися людина, яка займає пост міністра охорони здоров’я,  який є лікарем? Це знущання, і не від вірусу помиратимуть люди, а від інфарктів та інсультів після таких заяв і таких керівників. Я обурений, і мої друзі, рідні мене підтримують, адже як можна так висловитися по відношенню до людей, яких він має рятувати, а не знищувати.  А він їх вже вважає трупами», - обурюється народний артист України Григорій Чапкіс. 

За словами Григорія Чапкіса, наразі створюється петиція щодо відправлення посадовця у відставку. Звернення направлять до Президента України Володимира Зеленського.

«Ми зараз збираємо підписи, відкриваємо петицію, щоб зібрати 25 тисяч підписів, відправити її Зеленському і  щоб він розглянув питання про відставку цього міністра. Мені 90 років, і я не хочу помирати, я збираюся до останнього подиху працювати, скільки зможу. Я не бачу навколо себе людей, які підтримують такого міністра і вважаю, що ця людина не має права жодного дня більше обіймати цю посаду»,  - каже легендарний хореограф.

Водночас, на думку Григорія Чапкіса, столичні чиновники мають брати приклад з Кропивницького, де про людей похилого віку турбуються на високому рівні. Народний артист України  мав на увазі діяльність Волонтерського координаційного антикоронавірусного штабу «Перспектива», який днями запустила команда громадського діяча Артема Стрижакова.

«Є люди, які допомагають всіма можливими способами, дбають про людей пенсійного віку, розуміючи, що вони можуть бути самотніми, що вони ніким не захищені. Артем – це диво-людина,  він добровільно допомагає людям і отримує від цього задоволення. І саме для цієї категорії людей від 65 років він зробив свій проект, розвозить ліки, продукти, підтримує усіма можливими способами. У мене сльози на очах від того, що є такі люди, які живуть тим, що діляться з  іншими. Я заздрю вашому місту, що у вас є такий громадський лідер. Його проект має реалізовуватися не тільки в Кропивницькому, а й в кожному регіоні України», - прокоментував Чапкіс.

Нагадаємо, у Кропивницькому запрацював Волонтерський координаційний антикоронавірусний штаб «Перспектива», першочергова мета якого - допомога містянам віком від 60 років.  Зокрема, для того, щоб у пенсіонерів не було необхідності виходити з дому і наражатися на небезпеку, волонтери займатимуться доставкою продуктів та ліків. Крім цього, пенсіонерів забезпечать антикоронавірусними аптечками. Перша партія з 3000 наборів вже готова. До складу такої аптечки входять засоби першої необхідності для упередження зараження COVID-19: маски, медичні рукавички, набір вітамінів для підвищення імунітету, антисептик тощо.

Фото apostrophe.ua

Переглядiв: 9297