Громадськість Кіровограда виступила проти підвищення тарифу на газ (ФОТО)

09.10.2017 11:22
image

Громадськість обласного центру виступила проти підвищення тарифу на газ для жителів Кіровоградщини. Відповідне рішення прийняли члени робочої групи представників громадськості під час громадських обговорень в актовому залі ВАТ «Кіровоградгаз» сьогодні, 9 жовтня. Про це повідомляє DOZOR.

Так, впродовж двох тижнів працювала робоча група, до складу якої увійшли представники Громадської ради при міськвиконкомі та активісти. До адміністрації підприємства надійшло 6 пропозицій, у яких, зокрема, йшлося про незгоду споживачів з анонсованим новим тарифом на розподіл газу, який становить 9, 24 гривень за 1000 кубічних метрів, замість 6,13 гривень.

«Після перших зборів була створена робоча група, залучалися окремі спеціалісти, які могли дати пояснення з юридичних питань та з тарифів. Ми виступаємо категорично проти підвищення тарифу для населення, оскільки погіршується матеріальний стан жителів області, ми не бачимо підстав для підвищення. Немає заперечень щодо внутрішнього розподілу тарифу, але в межах діючого. Крім цього, документ, в якому ви анонсували підвищення ціни, не зареєстрований у міністерстві юстиції, і це є порушенням», - прокоментував звернення від робочої групи голова правління ГО «Кіровоградська міська організація захисників Вітчизни «Бойове братство»» Олександр Величко.
 «Ми хочемо збільшити ціну на розподіл газу, оскільки вартість тарифу не обговорювалася з 2015 року. Ми плануємо підвищити заробітні плати своїм працівникам до рівня середньої заробітної плати по області», -  повторив позицію голова правління ВАТ «Кіровоградгаз» Олександр Гладкий.
«Ви хочете підвищити зарплату працівникам, але є багато важелів, за допомогою яких це можна зробити. Наприклад, скоротити персонал, здавати вільні приміщення. Звісно, ви є монополістом, і ми не можемо нічого з цим зробити, але не треба нам викручувати руки», - зазначила член робочої групи, голова Спілки підприємництва малого та середнього підприємництва  Олена Надутенко.

Врешті-решт після півторагодинних обговорень  голова правління та учасники зборів запротоколювали результат засідання. Протокол з позицією громадськості Олександр Гладкий та представник громадськості Олександр Величко мають передати до комісії з регулювання електроенергії та комунальних послуг. 

Нагадаємо, 27 вересня відбулися громадські слухання щодо тарифу на розподіл газу, які завершилися скандалом. Так, за словами голови правління підприємства Олександра Гладкого, метою громадських  слухань є обговорення тарифів на газ на 2017 рік. Згідно з даними проекту, який «Кіровоградгаз» розмістив на власному сайті, новий тариф на газ становить 924 гривні за 1000 кубічних метрів газу замість  695 гривень.

Читайте також:

Що думають кіровоградці про підвищення тарифу на газ (ВІДЕО).

image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
Переглядiв: 2208