Громадськість зробила власні розрахунки: Реальна вартість проїзду в Кіровограді - 3,13 грн

17.02.2017 10:40

imageГромадські активісти обласного центру проаналізували розрахунки тарифу на проїзд, які надали перевізники, та зробили власні розрахунки, спираючись  на постанову Кабміну щодо методології розрахунку тарифу. Про це  у коментарі сайту DOZOR повідомила голова громадської організації «Територія успіху» Інга Дуднік.

«У розрахунках кіровоградських перевізників завищені витрати на пальне. Якщо в середньому по Україні береться коригуючий коефіцієнт витрати пального від 15-16%, то у нас взяли цей коефіцієнт у розмірі 22-26%. Мається на увазі коефіцієнт додаткових витрат пального – обігрів  транспорту у зимовий період, зупинки, зокрема, на світлофорах, тощо», - стверджує Інга Дуднік.
«Також у кіровоградських перевізників суттєво завищені витрати олив. За нормативами, ці витрати мають бути 1,8 літрів, проте у нашому місті ця цифра складає 2,2. Але і це ще не все. Ніхто в обласному центрі не знає про кількість рейсів, яку виконують наші перевізники, тому що вони вказують одну кількість, а виконують меншу. Цей факт ніхто не моніторить: ні влада, ні перевізники», - констатує керівник громадської організації.
«У розрахунках перевізники врахували пасажиропотік не від реальної кількості пасажирів в транспорті, а від кількості сидячих місць. Однак ми знаємо, що у маршрутні таксі не 12 пасажирів, які сидять, а 30, 40 і більше набивається, особливо у години пік», - додає Дуднік.
«Цифра, яку ми вирахували – 3,13 грн за разовий проїзд. Вона взята не зі стелі, а грунтується на наказі міністерства транспорту та зв’язку №171 від 17.11.2009 «Про методику розрахунку тарифів на послуги пасажирського автомобільного транспорту», тобто на нормативно-законодавчій базі», - підсумовує громадська активістка.

Нагадаємо, Кіровоградський міськвиконком підвищив вартість проїзду у маршрутках до 4,50 грн. Кіровоградці можуть їздити за старими тарифами до кінця цього тижня. Як у Кіровограді «продавлювали» тариф на проїзд 4,50 грн  - дивіться у відеоматріалі сайту DOZOR.

Як повідомляв DOZOR, у міськраді на обговорення питання підняття тарифів на проїзд не запросили членів виконкому, які, власне, приймають дане рішення.

Фото www.youtube.com

Переглядiв: 6862