Євген Соболь розповів про причини перейменування кропивницького педуніверситету

22.09.2022 12:05

Як раніше повідомлялося, МОН підтримало ініціативу трудового колективу ЦДПУ ім. В. Винниченка щодо перейменування університету на Центральноукраїнський державний університет імені Володимира Винниченка.  За словами ректора вишу Євгена Соболя, одна з причин перейменування без формулювання «педагогічний» – в збільшенні кількості непедагогічних спеціальностей, які наразі можна опанувати у цьому ВНЗ. Про це ректор повідомив під час брифінгу сьогодні, 22 вересня, інформує медіапортал DOZOR.

«На сьогодні половина спеціальностей, яку дозволяє отримати навчання в нашому університеті – не педагогічні. До того ж, ми маємо намір розширити спектр спеціальностей ще більше. І усі вони теж мають різні напрямки, але не мають відношення до педагогіки. Тобто, перейменування логічне. Абітурієнти мають розуміти, що університет пропонує значно більше, ніж педагогіка», - зауважив Євген Соболь.

Євген Соболь акцентував увагу на тому, що трудовий колектив закладу одноголосно підтримав рішення щодо перейменування, так само ідею підтримало і Міністерство освіти і науки України.

«Перейменування було підтримане МОН беззаперечно. Там бачать загальну картину по країні та регіону. І оцінили цей крок, як стратегічний у розвитку університету. ми маємо намір докласти максимум зусиль, щоб наш навчальний заклад зміцнив позиції на рівні регіону і навіть на національному рівні», - додав Євген Соболь.

Водночас ректор вишу зазначив, що педагогічний напрямок протягом останнього часу підсилився у виші. Наразі з керівниками низки територіальних громад підписані меморандуми, якими передбачено навчання майбутніх вчителів та підвищення кваліфікації  педагогів, які вже працюють.

   Приєднуйтеся до нас у соцмережах: Фейсбук: |Телеграм Інстаграм

Переглядiв: 1696