Керівник кіровоградського «Теплоенергетика» визнала безперспективність централізованого теплопостачання

21.03.2017 09:14

image

Підприємство КП "Теплоенергетик" має 18 млн грн боргів за спожитий газ та 62 млн грн штрафних санкцій за прострочені борги 2015 та 2016 років. Про це повідомила директор підприємства Тетяна Соколенко під час прес-конференції в міськраді сьогодні, 21 березня, інформує DOZOR.

З урахуванням більш давніших непогашених боргів загальна заборгованість перед НАК «Нафтогаз України» становить аж 169 млн грн.

Збитки виникли через низькі тарифи на теплопостачання, зазначає Соколенко. Проте, якими саме мають бути ці тарифи, щоб збитків не виникало, керівниця сказати не змогла. Лише вказала, що теперішні тарифи для населення економічно обґрунтовані та покривають витрати теплопостачальника на 95%. Але з огляду на те, що понад 60% споживачів централізованого постачання вже позбавились послуг підприємства, Соколенко не бачить реального шляху ліквідації збитковості.

«Зношені теплові мережі та обладнання у центральній частині міста й селищі Новому потребують вкладення великих грошових інвестицій з різних джерел», - констатувала Соколенко.

Що заважає розв'язати проблему теплопостачання у Кіровограді – читайте у матеріалі сайту DOZOR  «Тепло з корупційним «градусом»»

Переглядiв: 1300